Haradinaja ne pušta ludilo: I ako padne vlada, takse ostaju

Autor: Tanjug

Vesti

29.01.2019

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, ponovio je stav da uvećane takse nametnute Srbiji i BiH neće biti ukinute i upozorio da, ako se vladajuća koalicija raspadne, ta mera će ostati na snazi do juna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Što se tiče raspada koalicije i potencijalnih izbora, porez ostaje do juna - upozorio je Haradinaj ukazujući na rokove koji su potrebni od raspisivanja izbora, preko njihovog održavanja do formiranja nove vlasti.

Haradinaj je, nakon sednice vlade, na kojoj je bilo reči o najnovijim previranjima u vladajućoj koaliciji, rekao da je ranije vidio predlog predsednika parlamenta Kadrija Veselija o ukidanju poreza privremeno na 120 dana.

Njemu je takav predog njeprihvatljiv i na to vlada, kazao je, neće pristati.

Izbegao je, međutim, da odgovori na pitanje da li se oseća izdanim od stranaka partnera u vladajućoj koaliciji.

 

 

Govoreći o uslovima koje je za suspenziju nametnutih taksa postavio SAD i EU, Haradinaj kaže da ko god ima problem sa tim, protiv je prava Kosova.

- Ako žele raspad koalicije zbog tih zahteva, neka to naprave. Ne verujem da SAD ima problema sa ovim uslovima, ako nekom drugom smetaju ovi uslovi, onda ćemo znati da se nosimo sa njima - rekao je on.

Haradinaj je rekao i da bi, ako Priština bezuslovno pristane na suspenziju taksi, onda to znači i spremnost na odricanje od dela kosovske teritorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
SOFIJA ROSA

30.01.2019 01:56

Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com