Šiptari: Biće kako kažu Ameri i EU

Autor: Republika

Vesti

30.01.2019

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da takozvane vlasti u Prištini ne vode nikakvu samostalnu spoljnu politiku odavno je poznato, a sad je potvrđeno i odlukom takozvane vlade u Prištini. Na hitnom sastanku kome su prisustvovali Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Bedžet Pacoli, Priština je odlučila da se i dalje slepo pridržava diktata iz Vašingtnona i Brisela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haradinaj i Veselji

Naime, kako je saopšteno posle vanrednog zasedanja samozvnanih prištinskih vlasti, lideri koalicije obećali su da će intenzivirati korake i uskladiti odluke sa strateškim partnerima SAD i EU.

- Razgovaralo i o platformi za dijalog sa Beogradom, koja bi, kako se navodi, trebalo uskoro da bude usvojena u kosovskoj Skupštini. Platforma za dijalog će odražavati jedinstvenu poziciju institucija za postizanje pravno obavezujućeg sveobuhvatnog sporazuma, koji bi trebao rezultirati uzajamnim priznavanjem i članstvom Kosova u UN-u  navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Sa druge strane, kako prenosi prištnski mediji, premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj rekao je da takse na robu iz Srbije i BiH ostaju 100 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading