Priština u gluvo doba noći donela odluku! Otimačina "Trepče" mnogo opasnija od uvedenih taksi

Autor: I. Žigić

Vesti

04.02.2019

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prištinske vlasti usvojile su statut kojim bukvalno otimaju Srbiji "Trepču". Usvajanje tog statuta predstavlja dalji korak u nizu pravnog nasilja koje sprovodi Priština i u odnosu na to takse su malo dete jer ovo može da ima daleko više negativne posledice", poručio je juče generalni direktor "Trepče sever" Jovan Dimkić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Trepča na Kosovu

Naime, kosovska skupština je na maratonskoj sednici koja je trajala celu noć izglasala statut "Trepče", kojim se predviđa registracija nove kompanije u skladu sa zakonom donetim 2016, koji od početka ima krajnje negativan predznak da se radi o političkom aktu koji je usmeren pre svega u političko-pravnom smislu na otimanje državne imovine Srbije.

Prema Dimkićevim rečima, akti koje je donela Priština mogu da imaju negativnije posledice nego što imaju same takse.

- Kada je reč o taksama, na početku smo mislili da ćemo biti u opasnosti zbog hrane, nedostatka lekova... Ali se pokazalo da uz pomoć države mi to lako prevazilazimo. Proizvodne kompanije kao što je "Trepča" imale su u početku niz teškoća, međutim, mi smo se prilagodili svemu tome i mogu da kažem da bile takse hiljadu, sto ili deset odsto, za nas je praktično svejedno - rekao je Dimkić.

35 odsto stanovništva na severu zavisi od "Trepče"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić pozvao je juče međunarodnu zajednicu da ne dozvoli sprovođenje zakona o statutu "Trepče".

 

 

- Parlament u Prištini je pod okriljem noći doneo zakon o statutu "Trepče", kojim se otima strateški kombinat koji upošljava 3.500 radnika. Na delu je nastavak pokušaja otimanja i pljačke naše "Trepče" iz 2016. godine. Nema sumnje da je "Trepča" jedan od strateških resursa i oni koji su se namerili da otmu kombinat namerili su se da preseku vitalni dotok egzistencije našem narodu - naveo je Đurić.

3.500 radnika upošljava kombinat

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading