Vučić sa Jankovićem: Beograd da uči od Ljubljane!

Autor: Tanjug

Vesti

05.02.2019

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem, koji je nedavno započeo četvrti mandat na čelu slovenačke prestonice.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Janković i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić i gradonačelnik Janković su izrazili nadu da će Beograd i Ljubljana, inače zbratimljeni gradovi, uspostaviti još čvršću saradnju, saopštila je predsednikova Sluzba za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić je rekao da bi za Beograd i druge gradove u Srbiji bilo značajno da uče od Ljubljane i primenjuju slične projekte.

Gradonačelnik Janković je istakao da je Ljubljana voljna da podeli iskustvo i projekte koji su pomogli da 2016. godine glavni grad Slovenije postane Zelena prestonica Evrope, kako bi se i Beograd kandidovao za istu titulu.

Dvojica sagovornika su konstatovali i da ekonomska saradnja Srbije i Slovenije dobro napreduje, izrazivši zadovoljstvo što se povećava obim investicija iz Srbije u Sloveniji.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Vanja

05.02.2019 12:41

Privredna saradnja sa Slovenijom je bitna za Srbiju.

Boka

05.02.2019 12:43

Nije sramota ne znati. Sramota je ne pitati i ne zeleti da naucis!!!

tara

05.02.2019 12:45

Ljubljana je grad za primer od koga imamo sta da naucimo.

milan

05.02.2019 12:48

Treba se ugledati na naprednije zemlje uvek.