ODVEZAO JEZIK! Kurti uputio opasnu pretnju: Spremite se za "albansko proleće"!

Autor: Republika

Vesti

05.02.2019

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti reagovao je oštro na susret premijera Albanije Edija Rame sa Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem, Fatmirom Ljimajem i Bedžetom Pacolijem.

RepublikaFoto: youtube.com/Slobodno Srpski
Aljbin Kurti

Kurti je u Tirani rekao da "u Albaniji i na Kosovu treba svi da počnu da se spremaju za albansko proleće". On je rekao da je "vreme za ujedinjenje albanske nacije". 

- Mislim da je premijer Albanije pronašao neadekvatne saradnike na Kosovu, koji rade samo u svoju korist, i u fokusu im nije ni nacionalni interes ni država Kosovo - rekao je Kurti. 

On je dodao da i Kosovo i Albanije moraju da se spreme za "albansko proleće". 

- U ovim uslovima, kad smo ekonomski slabi, a naše vojske gotovo da ne postoje, imperativ je da se albanski narod usmeri na odbranu svog nacionalnog zadatka, ujedinjenja, i integracije u Evropu - rekao je Kurti i naglasio da svi na Kosovu treba da kažu "da" pridruživanju Albaniji, umesto "cenkanja sa Srbijom". 

- Mi kažemo - pristupimo Albaniji, ne cenkajmo se sa Srbijom. Ujedinjenje sa Albanijom treba da nas poveća, ne da nas smanji. Oni hoće da ukaljaju reč unija sa šemama povezivanja Albanije i Srbije. Mi ništa ne dugujemo Srbiji, Srbija mnogo duguje nama - rekao je on. 

- Duguje nam Istočno Kosovo - Preševo, Bujanovac, ali duguje i smrti 10.000 civila Albanaca, 20.000 albanskih devojčica i žena, proteranih milion Albanaca, opljačkane penzije, banke, muzeje... A sada pravimo ustupke državi koju vode Miloševićevi četnici - "zaključio" je Kurti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading