Stigla nam podrška iz Moskve! EU nesposobna da reši situaciju, Priština provocira

Autor: Tanjug

Vesti

07.02.2019

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Situacija na Kosovu treba da bude u centru pažnje Saveta bezbednosti UN", saopštila je danas na redovnom brifingu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o prekidu komunikacije s misijom UN u toj srpskoj pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marija Zaharova

Ona je naglasila da Priština nastavlja s politikom provokacija, čiji je cilj podrivanje stabilnosti i bezbednosti na Balkanu, preneo je Sputnjik.

- Uvođenje taksi od 100 odsto u novembru prošle godine na robu iz centralnog dela Srbije i Bosne i Hercegovine ozbiljno je otežalo snabdevanje kosovskih Srba. Ove mere su očigledno usmerene na nastavak politike etničkog čišćenja Srba i naravno proterivanja srpskog stanovništva. Osim toga, Haradinaj je 6. februara izjavio da unapred odbija da komunicira sa misijom UN na Kosovu, koja navodno neobjektivno ocenjuje situaciju u pokrajini - konstatovala je Zaharova.

Ona je skrenula pažnju na činjenicu da je EU, koja ima mandat UN da posreduje u dijalogu između Beograda i Prištine, izgubila sposobnost da utiče na situaciju.


- U tom kontekstu, na sebe skreće pažnju odgovorna i uravnotežena pozicija Beograda, koji naglašava spremnost da se vrati dijalogu, kada takozvani kosovski premijer povuče svoje neprihvatljive odluke. Takođe bih želela da naglasim da Srbija još nije preduzela recipročne mere - istakla je ruska zvaničnica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading