Pacoli odlepio zbog UN: Dačić je zamenik balkanskog koljača Slobodana Miloševića!

Autor: Tanjug

Vesti

08.02.2019

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova vlade u Prištini Bedžet Pacoli ružno je reagovao na govor koji je šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao na sinoćnjoj sednici Saveta bezbednosti UN, nazivajući ga "zamenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića" i iščuđavajući se "kako je moguće" da se Dačiću dozvoli da tu govori i optužujući Srbiju da je "odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bedžet Pacoli

- Godinama i decenijama pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN. Međutim, kada gledam zamenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra vlade Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori bez da pritom pocrveni, pred uglednim diplomatama zemalja koje imaju predstavnike u Savetu bezbednosti UN, pokrećem pitanje da li demokratizacija globalnih institucija uključuje davanje prostora ličnostima sa kriminalnim i šovinističkim bekgraundom, kao što je Dačić - naveo je Pacoli, a prenosi RTK.

Njegov napad na Dačića nije tu stao.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

- Dakle, kako je to moguće, u diplomatskoj prostoriji, da predstavnik kriminalnog režima, zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu, da on govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su sa pravom podržale našu nezavisnost! Je li to demokratija ili defekt ovog univerzalnog sistema? - upitao je Pacoli, objavljeno je u pres klipingu Unmika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Ana

08.02.2019 11:06

Vlada Srbije nece nasesti na ovakve provokacije, vec nastavlja hrabro da se bori.

Veljo

08.02.2019 11:21

Pacoliiju bi bilo bolje da pogleda u ogledalo i prizna sebi da je on zamenik Haradinaja - ratnog zločinca i profitera!

ceca

08.02.2019 11:39

ima li kraja bezobrazluku predstavnika Prištine

Velja

08.02.2019 11:45

Albanski politicari nista drugo i ne znaju sem vredjanja.