Upravnik Gazivoda Vulović: Spremni samo i na najgori scenario

Autor: Tanjug

Vesti

08.02.2019

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravnik Gazivoda Marko Vulović ne isključuje mogućnost da Albanci razmišljaju da nasilno zauzmu Gazivode, ali upozorava da bi to imalo nesagledive posledice po obe strane.

RepublikaFoto: youtube.com/ kenan nurovic
Jezero Gazivode

- Ne mislimo da je nemoguće da se nasilno zauzmu Gazivode, ali to bi imalo nesagledive posledice po obe strane. Nismo sigurni da Albanci ne razmišljaju o takvom scenariju - rekao je Vulović, analizirajući za "Sputnjik" bezbednosnu situaciju, posle pokušaja Prištine da donošenjem Zakona o statutu kombinata "Trepča" uzurpira srpsku državnu imovinu. 

On je dodao da je uprava Gazivoda u svakodnevnom kontaktu sa našom državom radi donošenja preventivnih odluka za sprecavanje "takve sulude ideje". 

- Naravno da smo spremni i na najgori scenario, mada se iskreno nadam da do toga neće doći i da ćemo to rešiti normalno, putem pregovora - rekao je Vulović ističući da ni Srbima ni Albancima nije u interesu da elektrana ne radi. 

 

 

Komentarišući izjavu predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da su Gazivode "kosovski državni resurs", Vulović je rekao da je srpsko vlasništvo nad Gazivodama neosporno, ističući da je ovaj objekat gradila i finansirala Srbija, "što iz domaćih, što iz stranih izvora finansiranja".

On podseća da je za izgradnju Gazivoda uzet pozamašan kredit od Svetske banke, koji je Srbija vratila. 

- Prištini tu ništa ne pripada. Na državi je da to ispregovara i zaštiti svoju imovinu koju je gradila i platila - jasan je Vulović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading