Antić: Priština priželjkuje pukotinu u srpskom jedinstvu!

Autor: blic.rs

Vesti

10.02.2019

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić okarakterisao je proteste opozicije na Kosovu i Metohiji, kao veliki debakl koji je dobio veliku pažnju prištinskih medija samo zbog narušavanja srpskog jedinstva.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

- Protesti Saveza za Srbiju na Kosovu i Metohiji okupili su tek po kojeg aktivistu, ali su zato dobili veliku pažnju i podršku u prištinskim medijima, koji očigledno priželjkuju da u ime Srba i Srbije razgovaraju sa onima koji su na ulici, a ne sa legitimnim predstavnicima ogromne većine građana. Debakl opozicionih protesta u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici potvrdio je da Srbi sa Kosova i Metohije, kao jedan, stoje iza politike predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije i da imaju puno poverenje u rešenja za koja se bori naš državni vrh. To jeste problem za vlasti u Prištini, jer se po prvi put suočavaju sa punim jedinstvom sa srpske strane i zato traže bilo kakvu pukotinu u našoj nacionalnoj politici, pa makar i u neuspelim protestima opozicije - kaže ministar Aleksandar Antić.

Prema njegovim rečima opozicija u svom programu ne spominje pristupanje Srbije Evropskoj uniji i zato mu nije jasno zašto se obraćaju institucijama u Briselu.

- To se neće dogoditi, uprkos naporu lidera Saveza za Srbiju, koji su i u pogledu Kosova i Metohije, ali i Evropske unije, pokušali da ponude sebe i svoju politiku kao alternativu. Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović u svom programu ne pominju pristupanje Srbije Evropskoj uniji i otuda je ironična njihova odluka da se obrate predstavnicima institucija u Briselu - ističe ministar rudarstva i energetike.

Aleksandar Antić ističe da se na proteste opozicije na Kosovu i Metohiiji odazvalo tek nekoliko najvernijih aktivista.

- Pošto njihova politika ne zagovara ulazak Srbije u EU, reč je samo o pukom ogovaranju Srbije, njenih lidera i institucija u svetu i traženju podrške za svoju politiku dolaska na vlast bez izbora. Malo ko u Evropi može da shvati ovakvu neprincipijelnost i političku avanturu, a tako je i na Kosovu i Metohiji gde se na njihove proteste odazvalo tek nekoliko najvernijih partijskih aktivista - završava Aleksandar Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading