Vašington "nagazio" šiptare: Nema posete dok ne ukinete takse!

Autor: blic.rs

Vesti

10.02.2019

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant Nacionalne garde Ajove general-major Timoti Ora otkazao je posetu Kosovu, jer premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaja odbija da suspenduje takse na srpske i proizvode iz BiH, prenose prištinski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Priština

Zvaničnici američke Ambasade u Prištini obavestili su komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, kada se obeležava 11 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, prenosi portal "Koha".

U pismu, koje je Rama poslao predsedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju, navodi se da je na sastanku sa vojnim atašeom SAD general-majorom Kristoferom Konorom obavešten da je otkazivanje posete generala Ora "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova".

Tačijev savetnik Ardijan Arifaj potvrdio je da je Rama u pismu naveo da SAD razmatraju i neke druge mere i da je poseta Ora otkazana zastoja u dijalogu sa Srbijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading