Crnogorski biznismen šokirao izjavom: Milo pravio srpsku vladu!

Autor:

Vesti

12.02.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović umešao je prste u formiranje Vlade Srbije, a zahvaljujući njemu demokrate i socijalisti napravile su kabinet u Nemanjinoj pre 11 godina, otkrio je Duško Knežević. S druge strane, šef socijalista Ivica Dačić tvrdi da Đukanović nije preko njega i njegove partije srušio Vojislava Koštunicu s vlasti, te da sa Đukanovićem nije dogovarao formiranje srpske vlade, dok se Milutin Mrkonjić, koga Knežević pominje kao učesnika sastanka, ne seća takvih susreta.

RepublikaFoto: instagram.com/dkatlas
NEKADA NERAZDVOJNI: Đukanović i Knežević

Naime, Knežević, koji je predsednik "Atlas grupe" i koga Crna Gora potražuje zbog navodnih finansijskih malverzacija, za Srpski telegraf rekonstruisao je susret koji se desio 2008. u predsedničkoj vili u Užičkoj sa tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, šefom njegovog kabineta Mikijem Rakićem i visokim funkcionerom SPS Milutinom Mrkonjićem.

- Nalazio sam se u Beogradu, bio je u toku razgovor sa mojim prijateljima iz SPS o budućem sastavu Vlade Srbije, pošto su tek bili završeni izbori. Došao sam sa instrukcijama Đukanovića da Koštunica, dotadašnji premijer Srbije, nikako ne uđe u novu Vladu jer je imao loše odnose sa Koštunicom, Aleksandrom Nikitovićem i Radetom Bulatovićem - navodi Knežević.

PODGORIČKA OSVETA

Prema njegovim rečima, Đukanović je bio ogorčen na Koštunicu.

- Neslaganje sa Koštunicom je nastalo zbog njegovog izrazito negativnog odnosa prema Crnoj Gori i njenoj vlasti. Sastanak se održavao na Vračaru, bili smo tu Milutin Mrkonjić, jedan istaknuti član SPS i ja. Dok smo razgovarali, pozvao je Tadića i insistirao da se dođe u Užičku, gde su nas čekali on i Miki Rakić - priča Knežević.

Foto: instagram.com/v_kostunica1971
Vojislav Koštunica

Sa mnom niko od njih nikad nije o razgovarao o formiranju vlade sa DS

Kako dodaje, on pretpostavlja da su ga tada snimali i saznali o čemu je tačno telefonom razgovarao sa Milom Đukanovićem dok je boravio u vili.

- Posle toga je Tadić onemogućio moje učešće u narednim razgovorima, a istovremeno je počeo da mi stvara probleme u Srbiji i da me progoni. Kao što znate, Vladu su tada formirali Tadić i Daćić, bez Koštunice - navodi Knežević.

Novi premijer Srbije tada je umesto Koštunice postao Mirko Cvetković i to na predlog Borisa Tadića, dok je funkciju Cvetkovićevog zamenika počeo da obavlja Ivica Dačić.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

IZBLEDELA SEĆANJA

Počasni predsednik SRS Milutin Mrkonjić ne pamti susret sa crnogorskim biznismenom.

- Video sam šta je taj čovek izjavljivao, ali nemam pojma ni ko je taj ni o čemu on sada priča. Imam 76 godina, otkud bih ja pamtio gde sam i kada bio sa svakim sa kim sam se nekad sreo u životu - rekao nam je počasni predsednik socijalista i nekadašnji ministar saobraćaja i infrastrukture.

Postavili smo pitanje i nekadašnjem predsedniku Borisu Tadiću, ali nam lider Socijaldemokratske stranke nije odgovorio.

Foto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

Aktuelni ministar spoljnih poslova za Srpski telegraf kaže da Đukanović nije imao nikakve veze sa stvaranjem koalicione vlade demokrata i socijalista.

- Ni Milo Đukanović ni Duško Knežević nikad nisu uticali na formiranje vlade sa Demokratskom strankom, barem što se mene tiče. Sa mnom niko od njih nikad nije o tome razgovarao - poručuje Dačić.

OVAKO JE NAPRAVLJENA VLADA DS-SPS

  • Posle nekoliko nedelja nagađanja o mogućim kandidatima (u igri bili Vuk Jeremić i Bojan Pajtić) 27. juna 2008. Tadić kao predsednik Srbije poverava mandat Mirku Cvetkoviću
  • Na dužnost predsednika Vlade tesnom većinom glasova 127 poslanika Cvetković izabran 7. jula 2008.
  • Vladu su formirale DS, G17 plus, SPO, koalicija oko SPS i stranke nacionalnih manjina
  • Tadić je tada tvrdio da je napravljen istorijski dogovor i pomirenje demokrata i socijalista
  • Pad Vlade 27. jula 2012. označio je i kraj koalicije SPS i DS
RepublikaFoto: Tanjug
Boris Tadić

OD SPONZORA DO NEPRIJATELJA

  • Knežević kao osnivač i predsednik UO korporacije "Atlas grupa" finansirao je Đukanovićevu DPS
  • Objavio snimak na kome, kako je objasnio, po Milovom nalogu, daje 100.000 evra bivšem gradonačelniku Podgorice
  • Tvrdi da je punih 25 godina trošio silan novac na DPS
  • Zbog navodnih finansijskih malverzacija ove godine je raspisana poternica za Kneževićem, koji se sada nalazio u Londonu
  • Specijalno državno tužilaštvo tereti Kneževića za proneveru 1,9 miliona evra
  • Nezvanično je označen kao šef kriminalne grupe koja je navodno oprala preko pola milijarde evra

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading