PRELOMLJENO! Odluka SNS o izborima u naredne dve, tri nedelje

Autor: Tanjug

Vesti

12.02.2019

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srpska napredna stranka doneće odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji u naredne dve-tri nedelje na sednicama Glavnog odbora i Predsedništva stranke", kaže potpredsednik SNS Miloš Vučević i napominje da će se SNS po tom pitanju rukovoditi državnim, a ne stranačkim interesima.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- U naredne dve-tri nedelje biće održane sednice Glavnog odbora i Predsedništva SNS, koje će predsednik stranke zakazati u skladu sa našim Statutom. Na sednicama će se, između ostalog, razgovarati i o mogućim prevremenim izborima - rekao je Vučević za Tanjug. 

Kako je naveo, ključno pitanje na tim sednicama biće situacija oko Kosova i Metohije, uzimajući u obzir državne, a ne stranačke interese. 

- Kada budemo odlučivali o izborima i sagledavali sve okolnosti, na prvom mestu biće državni interes, posebno imajući u vidu razvoj situacije oko KiM - istakao je Vučević. 

Podsetio je da je prošle godine i sam više puta javno govorio da SNS treba da razmišlja o tome da se ranije izađe na birališta, a uveren je i da "velika većina u stranci razmišlja u tom pravcu". 

- Naravno, moramo da prihvatimo i argumente predsednika Vučića, koji je obazriv kada je reč o izborima, jer državni interesi jesu i moraju biti iznad stranačkih. A posebno moramo biti obazrivi i strpljivi oko KiM - smatra Vučević. 

Upitan o argumentima za održavanje vanrednih izbora, Vučević kaže da treba uzeti u obzir opštu situaciju u zemlji, zahteve opozicije, pritiske iz regiona, kao i ozbiljne pritiske oko KiM. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Pre svega, treba da vidimo da li vlada i SNS imaju politički legitimitet - kaže Vučević, koji ukazuje i na razloge zbog kojih u ovom trenutku ne bi bilo dobro da se održe prevremeni izbori: 

- Pitanje je da li bi izborna kampanja i izborni proces otežali našu situaciju oko KiM i međunarodne odnose, kao i unutrašnje investicione procese koji su pred nama - dodaje Vučević. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Maja

12.02.2019 15:21

Opozicija nema nikakve sanse na izborima

dušan petrović

12.02.2019 15:23

Bili izbori sada, na jesen ili dogodine, ishod je jasan. Ubedljiva pobeda SNS.

Jovana

12.02.2019 15:43

Verujemo da ce doneti najbolju odluku za buducnost drzave i nastavak evropskog puta.

Nele

12.02.2019 16:41

SNS je uvek radila u interesu zemlje i gradjana, nikad i nije stavljala stranacke interese u prvi plan... to je razlog ogromne podrske koju ima kod naroda. Odluka oko izbora nije laka, treba sagledati situaciju iz svih uglova, SNS nikada nije donosila ishitrene odluke.