Vuk pljunuo na obraz cele nacije: Srbi krivi za rat u Bosni

Autor: M. R. ILIĆ - I. ŽIGIĆ

Vesti

13.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić i najbliži saradnik Dragana Đilasa pred kamerama sarajevske federalne televizije pljunuo je na obraz cele nacije proglasivši Srbiju i njene građane glavnim krivcima za ratove na Balkanu.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk jeremić

Dodvoravajući se bosanskoj novinarki, najstrašnije je optužio Srbiju za ratove devedesetih, uz opasku da bi sadašnja Srbija, da ima jaču vojsku, izazvala još veću tragediju na Balkanu.

- Ako poredite Slobodana Miloševića sa Vučićem, on je stvari radio sa minimumom stila. Vučić nema granica, nema stila, on je, za razliku od Miloševića, koji je bio jedan obrazovani komunistički birokrata, uličar. Jedan uličar bez ikakvih manira, ograda, primitivan jako i velika je sreća da nema na raspolaganju onu vrstu sile koju je imao Milošević - rekao je Jeremić.

Jovanov: Jako je tužno da taj čovek svaku priliku koristi da nanese neku štetu državi u kojoj živi

O KRVOPROLIĆU DEVEDESETIH

Gazeći dostojanstvo cele nacije, Jeremić se čak distancirao i od Republike Srpske optužujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da su krivi za "najgore odnose u regionu".

Foto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Nemoguće je distancirati se jedni od drugih u regionu, prosto tu fizički živimo jedni pored drugih. Teško mi je da pričam o odnosu zvaničnog Beograda prema Bosni i Hercegovini, ja zaista mislim da naša budućnost mora biti budućnost dobrosusedskih odnosa, ali kako odnosi sa BiH mogu da budu dobri ako imate na vlasti ljude koji su direktno odgovorni za krvoproliće devedesetih godina. Srpska radikalna stranka je bila ekstremni element režima Slobodana Miloševića, koji je napravio ono što je napravio - istakao je Jeremić.

Naposletku, zapretio je svima onima koji nisu protiv Vučića da će platiti kad on padne s vlasti.

- Ko je u bliskim i dobrim odnosima sa Aleksandrom Vučićem, trebalo bi da se zapita da li je na pravom putu - ocenio je Jeremić.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić za Srpski telegraf kaže da su Jeremićeve izjave skandalozne.

Mržnja prema Vučiću se očigledno pretvara u mržnju prema Srbiji i srpskom narodu

Ivica Dačić, šef srpske diplomatije

- Mržnja prema Vučiću se očigledno pretvara u mržnju prema Srbiji i srpskom narodu. To je tragično i nanosi veliku štetu nacionalnim interesima - podvlači Dačić.

NANOSI ŠTETU DRŽAVI

S druge strane, potpredsednik SNS Milenko Jovanov ističe da Jeremić verovatno i o sebi govori.

Ko bi blatio Srbiju nego Pozderčev unuk!

Miljenik Muslimanske braće iz Katara, privilegovano dete u svim sistemima Vuk Jeremić ljuti se na Srbiju što ga neće, a posebno na Vučića što je uspešniji, sposobniji i vredniji, zato ga uličarski i kukavički vređa, navodi se u saopštenju Pokreta socijalista, čiji je lider ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- U pauzi između odmora u Dubaiju i Njujorku, Jeremić nađe vremena da za sarajevske medije izvređa Srbiju, Republiku Srpsku i napadne Vučića. Unuk Pozderca bi morao da zna da su zavist i mržnja patološka stanja - ističe se u saopštenju PS te dodaje da "fiksacija koju Jeremić ima prema Vučiću ozbiljno brine i zato, što pre počne da se leči, to bolje".

- Ovo mu je najobičnije pljuvanje uvis, a on se očigledno preporučuje BiH kao potomak Pozderca, kao neko ko će nastaviti tu političku tradiciju, samo ovoga puta iz Srbije, a ne iz Bosne - naglašava Jovanov.

Foto: Tanjug
Milenko Jovanov

Podseća i da je Jeremić pred proteste u Banjaluci bio tamo.

- Očito da isto radi u Srbiji, pokušava da izazove nestabilnost. Jako je tužno da taj čovek svaku priliku koristi da nanese neku štetu državi u kojoj živi, a koja mu, doduše, jeste rezervna i kojoj se uvek vrati kada sve druge opcije propadnu. Srećom, Jeremić u svojim jadnim i podlim namerama neće uspeti - zaključio je Jovanov.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aca

13.02.2019 19:20

Ali on jeste u pravu da su Srbi krivi za rat. Oni koji ga placaju su ocekivali da Srbi dopuste kao u drugom svetskom ratu da budu poklani na stotine hiljada i proterani sa ognjista. Da se nisu tome usprotivili rata ne bi bilo jer ionako i za njega i za one koji ga placaju Srpske zrtve nisu bitne. Na svoju zalost nekada sam mislio da je pravi covek za nas, na srecu prozreli smo ga na vreme.