PALMA: Nije tačno da nema slobode medija - zašto ste izašli iz parlamenta koji se direktno prenosi?

Autor: Republika

Vesti

14.02.2019

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Opozicija kaže da je u Srbiji blokada medija. To nije tačno. Zašto ste izašli iz parlamenta, a sednice Skupštine Srbije se direktno prenose na RTS – u i tu možete da pričate šta hoćete. Mogu slobodno da kažem da je to zamena teza. Oni kažu građanima mi smo ljuti pa izlazimo iz parlamenta, a uz direktan prenos imaju pravo da postavljaju pitanja Vladi Srbije svakog utorka i četvrtka, a svakog poslednjeg četvrtka u mesecu mogu da direktno u parlamentu pitaju ministre u Vladi Srbije", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, gostujući na televiziji Pink.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Dragan Marković Palma

- I kažu na protestima u Srbiji nema stranačkih obeležja. A čekajte, ko će posle da se pojavi na izborima. Ti opozicioni lideri koji čekaju da izađu iz nekog ulaza. Oni koji su nekada bili na vlasti i vrlo dobro znaju građani šta su radili i kako je tada bilo. Zašto se oni kriju iza manjeg broja nezadovoljnih građana? Vi opozicioni lideri stanite na čelo kolone, izađite na binu i kritikujte, ali pre svega dajte izveštaj o radu za vreme kada ste bili na vlasti. Kažite šta ste vi to radili i da li je bilo bolje tada ili danas? Da li je u vaše vreme ili danas bio stabilna kurs dinara? Da li ste u vaše vreme ili danas mogli da uzmete kredit na više godina, a da kamate ne skaču i kurs je stabilan? Kakav je bio izvoz u vaše vreme, a kakav je danas? Kakvi su međunarodni odnosi bili tada, a kakvi danas? - upitao je Marković i poručio opoziciji : "Ne možete da prevarite građane Srbije".

On je objasnio zašto odnos međunarodne zajednice prema Srbiji nije isti.

- Ono što jeste isto onda i danas su Izborni zakon i Poslovnik o radu Skupštine Srbije, koje je donela Demokratska stranka. Ono što takođe nije isto je odnos međunarodne zajednice prema Srbiji. Prvi put su Sjedinjene Američke Države rekle kosovskim Albancima ne možete to da radite i to ne piše ni ujednom aktu. Prvi put su na sednici Saveta bebzednosti Ujedinjenih nacija, gde je Srbiju zastupao Ivica Dačić, sve zemlje jednoglasno tražile od Prištine da ukinu takse. Prvi put su na strani Srbije bili i SAD i Velika Britanija i Nemačka. Prvi put je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, javno na konferenciji za novinare rekao Albancima : "Ne možete na sever Kosova sa Vojskom". Ceo svet podržava Srbiju, a opozicija organizuje protest 15 – ak ljudi na Kosovu i Metohiji protiv svoje države.  Opozicioni lideri odu u Brisel i blate Srbiju. Ja kada sam bio opozicija i odlazio u inostranstvo da bi privukao investitore, nigde nijednu reč nisam rekao ni protiv Đinđića ni protiv Koštunice. Mi smo se predlozima i mišljenjima borili u Srbiji, u parlamentu - rekao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Drina

14.02.2019 12:02

Zele da manipulisu narodom. Da maximalno ocrne vlast.

Natasa

14.02.2019 12:03

Opozicija je skup gubitnika pa samim tim niko joj ne može ugoditi!

milica

14.02.2019 16:27

realno stanje