Skote, a da malo gledaš svoja posla! Američki ambasador: Srbija na pogrešnoj strani istorije

Autor: Republika

Vesti

20.02.2019

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija je na pogrešnoj strani istorije", smatra ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, komentarišuci poziciju Srbije po pitanju trenutne politicke krize u Venecueli.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
U sve se meša: Kajl Skot

- Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije - napisao je na tviteru Skat, cija zemlja takode podržava Gvaida.

On je uz tu poruku "linkovao" vest o susretu šefa srpske diplomatije Ivice Dacica i zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele Ivana Hila, koji boravi u poseti Srbiji.

Dačić je juče u razgovoru sa Hilom zahvalio na principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju KiM, kao i glasanju protiv prijema tzv. Kosova u Interpol i Unesko.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Takođe je preneo da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem.

Sagovorniku je preneo da Srbija pozdravlja dijalog kao način da se dode do trajnog rešenja krize u zemlji.

Dačić je ranije, govoreći pred skupštinskim Odborom za spoljne poslove, rekao da je naš zvaničan stav da je Venecuela prijateljska zemlja, da se ne mešamo u njihove unutrašnje odnose i stvari.

- Kod nas nema nikakvih incijativa za promenu našeg stava u smislu da ne priznajemo Madura - rekao je tada Dačić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
nikola

20.02.2019 17:30

Misli covek,ako su oni u svakoj corbi mirodjija,da moraju svi.Stvarno ne znam ko ga vise drzi na tom mestu,svakim danom iznenadjuje.

dušan petrović

20.02.2019 17:35

Vaša ekselencijo, a šta ćemo sa ostalih 150 država koje ne dele vaše mišljenje ili mislite da ste svet samo vi? Politika dvostrukih aršina nikada ništa dobro nije donela. Primer je Jugoslavija, Irak, Sirija, Libija, a danas Venecuela.

milos

20.02.2019 17:51

Svako radi kako misli da je najbolje,Srbija ima svoj stav.

Jovan

20.02.2019 18:01

Amerika se sama svrstala ne odredjenu stranu istorije 1999 godine bombardujuci Srbiju, koju od Amerike deli velika udaljenost i koja nicim nije izazvala Ameriku da ubija ljude po Srbiji, da joj unistava privredu i infrastruktutu i da joj konacno okupira deo teritorije, dajuci je na upravljanje ratnim zlocincima .