Haos u opoziciji, ne mogu da se dogovore ni u čemu: Ko ovde više laže?

Autor:

Vesti

21.02.2019

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Saveza za Srbiju (SZS) Vuk Jeremić i Dragan Đilas toliko su se upleli da više ne mogu da isprate šta ko od njih priča već javno iznose potpuno suprotne podatke. Tako su, govoreći o broju potpisa građana na dokumentu koji su nazvali sporazum s narodom, jedan drugog bukvalno demantovali. Pitanje je samo kako da im neko veruje kad ne veruju ni sami sebi.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Dan nakon poslednjeg protesta opozicije "1 od 5 miliona" u Beogradu Jeremić je na svom Tviter nalogu tvrdio da je sporazum potpisao ogroman broj ljudi.

- Desetine hiljada potpisa su samo za jedno veče u Beogradu stavljeni na sporazum sa narodom. Zahvalni smo na poverenju koje nam je ukazano i svesni ogromne odgovornosti koja iz toga proističe - napisao je Jeremić 16. februara.

Onda je Đilas, gostujući prekjuče na TV N1, rekao da je do sada 1.500 građana potpisalo njihov sporazum. Među prvima je na ovo reagovao vlasnik TV Pink Željko Mitrović, koji je poručio da se "opozicioni lideri i međusobno varaju".

Zašto da baš Đilas i Jeremić prave sporazume s narodom

Činjenica da su lideri Saveza za Srbiju upravo na poslednjem protestu dali građanima da potpišu njihov sporazum još jedan je pokazatelj kako je Dragan Đilas pokušao protest opozicije da predstavi u javnosti kao protest građana. Jer, ako je zaista u pitanju protest građana, ko su članovi saveza da uopšte potpisuju ikakav sporazum sa njima i ko im je to tražio? Pritom, imajući u vidu koliko ljudi protestuje, te da ih je tek oko 1.500 potpisalo taj sporazum, jasno je da najveći broj onih koji su na minulim beogradskim izborima glasali za Đilasa više nemaju poverenja u njega. 

- Građani ne treba da se ljute! Ovaj opozicioni bećarac ne laže samo građane, oni se međusobno mnogo brutalnije varaju! Jeremićevu izjavu da je ugovor potpisalo na desetine hiljada građana beščastio je Điki Surovi, sa podatkom da je potpisalo jedva 1.500 ljudi! P. S. Zato nećete MMF - odbrusio je Mitrović.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić za Srpski telegraf kaže da se lideri SZS ne slažu čak ni kada lažu.

- Simboli propasti Srbije i bivšeg režima ovim pokazuju da međusobno ne komuniciraju ni kada smišljaju laži o broju prisutnih na protestima ili o broju onih koji su potpisali taj njihov sporazum za prevaru naroda - naglasio je Glišić.

Na ovu temu Đilas i Jeremić nisu želeli da govore za naš list.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Nikoletka

21.02.2019 06:52

Poceli su gacu ko vrane,pa jedni drugima ce oci povaditi kako su poceli.Tesko se sporazumevaju i sami izmedju sebe.

aca

21.02.2019 06:52

Ma pohlepa je to , grabe se oni , a pritom ne mohu da se uklade u lažima!

Aca

21.02.2019 06:55

Opozicija je izgubljena u vremenu i prostoru.

Taki

21.02.2019 07:05

U lazi su kratke noge.