Kocijančič Haradinaju: Nije bilo tajnih razgovora Vučića i Tačija

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini odbacila je tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja da je bilo tajnih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

RepublikaFoto: youtube.com/IndeksOnlineTV
Maja Kocijančić

Ona je za KTV ponovila da Priština mora da ukine sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije i BiH da bi mogao da se nastavi dijalog Beograda i Prištine.

- Nisam videla izjavu premijera, ali sastanci se svaki put održavaju na nivou predsednika, i to najavimo ranije. Naš fokus je da radimo na pravno obavezujućem sporazumu koji bi rešio otvorena pitanja i koji bi bio prihvatljiv za obe strane, bio u skladu sa međunarodnim pravom i prihvaćen od strane međunarodne zajednice - rekla je Kocijančič.


Na pitanje da li postoji nacrt sporazuma između dvojice predsednika Kocijančič je rekla da je "rad u toku".

Haradinaj je u utorak ponovo optužio visoku predstavnicu Mogerini da organizuje tajne sastanke na najvišem nivou Beogada i Prištine u Briselu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
sanja

21.02.2019 09:55

Samo bez potrebe pale vatru.

Queen038

21.02.2019 10:40

Sam njihov neprijateljski odnos jasno govori da Vucic ne igra prljavo I nije njegov blizak saradnik sto pojedinci uporno pokusavaju da mu natovare! Jadno

Daca

21.02.2019 11:32

Sama izmisljotine!

Dehan

21.02.2019 11:37

Predsednik nista ne krije od gradjana