Duško Knežević izneo prljav veš iz prošlosti: Tadić je umislio da će Milo da ga ubije

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2019

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević rekao je za magazin Nedeljnik da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić umislio da Milo Đukanović hoće da ga ubije i da je tako poremećena politička i bilo kakva saradnja između Srbije i Crne Gore u to vreme. On je u intervjuu istakao da je Đukanović kupovao svake izbore tako što je reketirao privrednike.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Duško Knežević

Knežević je rekao da su odnosi Crne Gore i Srbije bili bolji kada je na vlasti bio Tadić.

- Odnosi Tadića i Đukanovića bili su jako zategnuti, iako sam ja bio dobar sa Tadićem i imao dobru relaciju sa DS od samog osnivanja. Onda je Tadić umislio da Đukanović hoće da ga ubije. Tako je poremećena i politička i bilo kakva druga saradnja između Srbije i Crne Gore. Ja sam dodatno bio meta jer su, pošto sam prodao dve banke i jednu osiguravajući kuću, govorili da sam izneo pare iz Srbije i odneo ih Đukanoviću. Zamerali su mi što sam podržao referendum u Crnoj Gori i što sam promovisao Crnu Goru za članstvo u NATO - istakao je Knežević za Nedeljnik.

U Crnoj Gori raspisana je poternica za odbeglim Kneževićem kojeg pravosudni organi terete za utaju poreza i pranje novca.

 

 

Na pitanje kada je odlučio da okrene leđa Đukanoviću, šta je bila kap koja je prelila čašu, Knežević je rekao da je to bio političko-mafijaški atak koji je počeo hapšenjem njegovih saradnika i upadom u Atlas banku i IBM banku, što je sprovedeno uz Đukanovićevu saglasnost.

- Odlučio je da me proglasi za kriminalca i uhapsi da bi se domogao imovine Atlas Grupe koju smo stvarali 30 godina. Puklo je kada je Đukanović odlučio da pokrene svoju hobotnicu i preko specijalnog tužioca, Privrednog suda i Centralne banke pokuša da uništi Atlas Grupu, mene zatvori, a on i njegova familija preko lokalnih firmi sve preuzmu. Reč je o imovini vrednoj najmanje pola milijarde evra - rekao je.

Ništa više sa Milom

Knežević je kazao da susret sa Đukanovićem više nije moguć.

- Sve je otišlo toliko daleko da je nemoguća bilo kakva komunikacija. Ja je ne želim, moj jedini cilj je da svi znaju ko je u stvari Đukanović, čime se služi da bi opstao na vlasti i gomilao moć. Kupovao je svake izbore tako što je reketirao privrednike. Ništa mi nije preče nego da se sazna puna istina o njemu i kriminalnoj kliki oko njega koja celu Crnu Goru doživljava kao svoj posed i smatra da ima pravo na sve što im se svidi", rekao je Knežević.

Oglasio se i Tadić

RepublikaFoto: Tanjug

Inače, ovim povodom oglasio se i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, koji je na Tviteru napisao:

- Procene o bezbednosnoj ugroženosti predsednika nisu predmet njegovog mišljenja, umišljanja ili utisaka, već isključivo nadležnost bezbednosnih službi. Bilo je procena nadležnih o takvim pretnjama od strane nekih poslovno-kriminalnih krugova iz CG, ali nikada od Đukanovića - naveo je Tadić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading