Haradinaj i dalje ne odustaje: Ako Amerikanci traže - idem! ALI TAKSE OSTAJU

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2019

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je večeras da je spreman da napusti tu funkciju, ako to od njega zatraže SAD, ali će, kako je rekao, nametnute sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije ostati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

U intervjuu za kosovski Javni servis RTK, Haradinaj je rekao da će ta mera ostatati čak ako to bude tražio glavni kosovski saveznik, SAD.

- Ako Amerikanac dođe i kaže mi, Ramuš, da napustim funkciju, odlazim. Ali takse će ostati - rekao je Haradinaj, preneo je prištinski Telegrafi.

Haradinaj kaže da je Amerika poput “velikog brata”, oni testiraju Prištinu koliko može da istraje.

Upitan zašto ne sluša američke zahteve, Haradinaj je rekao da nije želeo da ustukne pred Srbijom i Rusijom.

 

 

Gvoreći o mogućnosti da SAD povuku svoje snage iz sastava Kfora iz Bondstila, Haradinaj je rekao da SAD to neće uraditi zbog taksi na robu iz Srbije, već samo ako je to u njihovim bezbednosnim planovima.

- Ako Amerika planira da povuče svoje trupe iz Bondstila, ukloniće ih, a ako ne namerava, neće ih ukloniti. Budite mirni, jer se to neće dogoditi - rekao je Haradinaj.

Ako Amerika ima takve planove zbog globalne bezbednosti, prethodno cće nas osposobiti da se branimo, jer ovđe imamo granicu s Rusijom, kazao je Haradinaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading