Tači podvio rep pred Amerikancima: Jedina alternativa je da slušamo SAD

Autor: Tanjug

Vesti

02.03.2019

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik Hašim Tači je danas u Prizrenu ponovo pozvao da se poštuju saveti Sjedinjenih Americkih Država, jer je to, po njegovom mišljenju, jedina alternativa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- Kosovo nema drugi put osim da čuva, kultiviše i poštuje savete SAD. Ako neko ne želi da čuje ove savete, građani Kosova će se pitati: S kim treba da sarađujemo i čiji savet ćemo uzeti u obzir. Dakle, nema alternative, mirovni sporazum, uzajamno priznanje sa Srbijom i bezrezervno poštovanje saveta SAD - naveo je Tači, preneo je RTK.

On je ponovo odbacio ideju o podeli Kosova ili razmene teritorija i rekao da korekcija granica prevazilazi okvire Ustava, ali će raditi na njegovoj promeni s političkim partijama i kroz debate sa civilnim društvom.

- Korekcija granica, da. S nezavisnom i suverenom kosovskom državom, pripajanjem Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu. Promena u Ustavu nije kraj sveta, naveo je Tači - prenosi "Gazeta ekspres".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
milos

02.03.2019 17:08

Pristina mora da pocne da slusa SAD.

Miki

02.03.2019 17:10

Taci verni vazal SAD.

Gospodja Ministarka

02.03.2019 17:43

Situacija sa Prištinom se zadnjih dana još više zaostrila i na osnovu toga lako je zaključiti da se daljina od sporazuma sa Albancima može meriti svetlosnim godinama!

Nk

02.03.2019 17:46

Ako slusaju SAD onda neka povuku takse