Mekalister u Prištini: Ukinuti takse, nastaviti dijalog

Autor: Tanjug

Vesti

02.03.2019

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik odbora za spoljne poslove EP Dejvid Mekalister ponovo je pozvao privremene prištinske institucije da suspenduju taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH.

RepublikaFoto: Tanjug
Dejvid Mekalister

- Prema našem mišljenju suspenzija takse će biti put do uspeha. Mi imamo jasan stav u vezi toga i ponovili smo poruku tokom ova dva dana boravka u Prištini. Izmedu ostalog, ovo je kršenje CEFTA sporazuma i takodje predstavlja kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Prema tome, mi ne verujemo da je to ispravna odluka - rekao je Mekalister u obraćanju medijima u Prištini, preneo je RTK2. 

Na pitanje da li će podržati razmenu teritorija, koja bi mogla proizaći iz eventualnog sporazuma, Mekalister je rekao da je njegov lični stav, a i stav Evropske unije da će za njih biti prihvatljiv sporazum oko kojeg se slože obe strane. 


- Evropski parlament smatra da će ovaj sporazum biti prihvatljiv samo ako postoji zajednički dogovor o tome, uzimajući u obzir sveukupnu stabilnost u regionu i međunarodno pravo - rekao je Mekalister.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading