Drecun oštro! Samo Srbija može da reši kosovski problem!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.03.2019

09:31 >> 09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema rešenja za Kosmet bez Srbije i ako neko misli da eventualnim proglašenjem ujedinjenja Kosova i Albanije, stvaranjem te velike Albanije može da reši kosmetski problem, taj je u zabludi, ocenio je danas predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

-To niti bi bilo mirno, niti bi bilo održivo rešenje, niti bi bilo rešenje koje bi stabilizovalo region. Sasvim suprotno od svega toga- rekao je Drecun za RTS.

On je naveo da provokacije nisu samo na teritoriji KiM, već je osvanuo grafit OVK na zgradi konzulata Srbije u Beču, Albanci su slavili u Tuzima kod Podgorice.


-Znate, to je rezultat ponašanja recimo Edija Rame koji šalje te velikoalbanske poruke. Kakvu smo poruku imali u Tuzima, u Crnoj Gori? Jeste imali zastavu terorističke OVK? Kakva je to poruka? Da li tako može da se ugrozi, kao što je rekao Iivica Dačić, teritorijalni intergritet ne samo Srbije, već i Crne Gore, Severne Makedonije, Grčke?- uputao je Drecun.

Prema njegovim rečima, sada je pitanje i ponašanje vodećih zapadnih zemalja, naročito SAD.

Stalno pozivaju da se nastavi dijalog, opominju Prištinu, ništa konkretno se ne dešava, a pomoćnik državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filip Riker poziva Beograd i Prištinu da odstrane barijere u pregovorima i omoguće da dijalog krene napred, naveo je on.

-Pa ne znam što bi pozivao i Beograd i Prištinu da uklone barijeru. Barijere postavlja Priština. To je veoma jasno. Skinite te takse za koje i SAD i Evropska unija kažu da su neprihvatljive i da su suprotne postignutom sporazumu. Dakle oni treba da ukinu, ne postavljamo mi barijere, mi samo tražimo da se prekine sa postavljanjem barijera da bismo mogli da nastavimo razgovor- rekao je Drecun.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

"Vašington bi zaista morao da nam pojasni svoj stav"

-Čini se kao da se radi o tome da postoje pojedinci u ovoj administraciji Donalda Trampa koji imaju drugačije viđenje od predsednika Trampa, od njegovog savetnika Boltona, kojim putem da se ide u rešavanju kosmetskog problema. Neki se izgleda zalažu za to da nastave sa pritiskom na Srbiju da bi nas naterali u nekom trenutku da priznamo Kosovo- zaključio je Drecun.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading