General NATO pakta bi da ruši slogu Srba i Rusa!

Autor: Informer

Vesti

06.03.2019

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant združenih NATO snaga za Evropu, američki general Kertis Skaparoti, izjavio je da je bezednosna situacija na Balkanu veoma "fragilna" i da je region glavna meta ruskog "malignog" uticaja.

RepublikaFoto: AP/V. GHIRDA
Foto: Ilustracija

- Očekuju se pregovori Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa i postizanju trajnog rešenja, primenljivog za obe strane. Rusija ''pothranjuje'' regionalnu neodrživost u naporima da spreči Balkan u postizanju napretka u evro-atlantskim integracijama - rekao je Skaparoti u obraćanju pred Komitetom za oružane poslove američkog Senata.

Kako prenose mediji na albanskom, Skaparoti je istakao da se Rusija protivi nezavisnosti Kosova i da je cilj njene političke, ekonomske i vojne podrške Srbiji zadržavanje uticaja nad Beogradom.

- NATO snage na Kosovu (Kfor) koje čini 3.500 pripadnika vojski NATO članica imaju značajnu ulogu u održavanju bezbednosti i stabilnosti u regionu - dodao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading