(FOTO) Stefanović na otvaranju iznenadio dame! Pogledajte kako izgleda prvi Informativni centar MUP

Autor:

Vesti

08.03.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović otvorio je danas u Beogradu u Ulici kralja Milana prvi Informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova u kome će građani imati priliku da, između ostalog, dobiju savete o svim važnim pitanjima vezanim za usluge i delokrug rada policije i upoznaju se sa preventivnim aktivnostima koje MUP sprovodi.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ministar Stefanović poklanjao damam cveće na otvaranju info. centra

- Uloga Informativnog centra je uspostavljanje bolje saradnje između policije i građana. U njemu će građani moći da dobiju sve informacije o radu policije, da saznaju kako da ostvare svoja prava, ali i da se kroz preventivne aktivnosti upoznaju kako da se zaštite u različitim vanrednim situacijama i drugim bezbednosnim rizicima - rekao je Stefanović. 

Cilj Ministarstva unutrašnjih poslova, kako je rekao Stefanović, je da bude građanima na usluzi. 

-Ovaj Informativni centar je deo šire kampanje policije u zajednici, koja građanima treba da približi rad policije i da ih ohrabri da sa policijskim službenicima podele svoja saznanja i dileme“, rekao je Stefanović. 

Prema njegovim rečima, u prethodnim godinama dosta je urađeno na polju povećanja stepena bezbednosti i smanjenja stope kriminaliteta, ali i na prevenciji i približavanju policije građanima.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Kao posebnu aktivnost, ministar je istakao uvođenje predmeta "Osnovi bezbednosti dece", u okviru koga oko 2.700 policijskih službenika prvake, četvrtake i šestake podučava kako da se zaštite od droga, alkohola, kako da se bezbedno ponašaju na internetu, u saobraćaju i adekvatno reaguju u vanrednim situacijama. 

- Ovaj Informativni centar novi korak je napred. U narednim mesecima uradićemo evaluaciju i verujem da ćemo imati dobre rezultate, nakon čega ćemo moći da govorimo o proširenju rada i otvaranju sličnih centara u drugim gradovima Srbije - rekao je Stefanović. 

Ministar je na otvaranju Centra čestitao svim ženama Osmi mart. 

- Ministarstvu unutrašnjih poslova je važno da pokaže posvećenost i posebnu zaštitu za žene koje zaslužuju posebnu brigu i našeg Ministarstva, ali i svih ostalih - rekao je Stefanović.  

Prema njegovim rečima, koleginice u Ministarstvu unutrašnjih poslova danas igraju ključnu ulogu za bezbednost naše zemlje i "bez njihovog rada i učešća sve što smo postigli apsolutno ne bi bilo moguće", istakao je Stefanović.

Zahvalivši se nemačkoj policiji koja je podržala i pomogla opremanje Informativnog centra, Stefanović je istakao da je saradnja dve policije izuzetno dobra i da će ona u narednom periodu biti dodatno unapređena. 

RepublikaFoto: MUP Srbije
Novi Informativni centar MUP u Beogradu

Načelnik Saveznih interventnih jedinica Savezne Republike Nemačke Andreas Bakhof naveo je da se u okviru preventivnih delatnosti policija sa građanima susreće na ravnopravnom nivou. 

- Uloga policije je jako važna. Policajci su isto građani, građani u uniformi i u ovakvim centrima od njih možete da dobijete sve informacije, što doprinosi širenju i izgradnji poverenja - rekao je Bakhof. 

Direktor srpske policije Vladimir Rebić istakao je da je otvaranje Informativnog centra završni deo projekta koji već četiri godine funkcioniše na nivou policija Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke.

Rebić je istakao da je saradnja sa nemačkim kolegama izuzetno dobra, da postoji intenzivna razmena iskustava i da je poseta načelnika Bakhofa prilika da se ta saradnja dodatno unapredi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading