MINISTARKA O SUDIJI KOJI VEČERA SA ŠIPTARIMA: Ko će moći sad da trpi tu torturu i da svedoči pred njim?

Autor: Tanjug

Vesti

13.03.2019

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj češkog sudije Specijalizovanih veća Kosova Vladimira Mikule i njegove večere sa prištinskim advokatom Agimom Kocijem, baca ljagu na Specijalizovana veća i ukazuje da Srbija ne može da očekuje pravdu za sprske žrtve na KIM, ocenila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

RepublikaFoto: youtube.com/RadioEvropaLire
Specijalni sud za ratne zločine OVK

- Takvo ponašanje narušava osnovno načelo nepristrasnosti i postavlja pitanje kakva se poruka šalje svedocima koji treba da daju iskaz u tom postupku. Ko je spreman da prolazi opet kroz psihičku torturu kada vidi da se sudija, pred kojim kasnije ponovo treba da svedoči, sastaje sa advokatima osumnjičenih - rekla je Kuburović gostujući na televiziji Hepi.

Ona smatra da je indikativno zašto je češki sudija uopšte bio na području Kosova i Metohije.

Prema njenim rečima, iz Haga tvrde da će apsolutno sva dokumentacija koja bude poslata iz Beograda i prikupljena u ovim postupcima biti isključivo u Hagu i da niko iz Prištine u nju neće imati uvid.

- Međutim, ovakvi postupci sudije Mikule bacaju sumnju da će sudski postupci uopšte da se vode - smatra ministarka pravde.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Nela Kuburović

Ona je podsetila da su uništeni najznačajniji dokazi koji su se odnosili na evidenciju DNK koja je prikupljena u vezi sa slučajem "žute kuće", jer je smatrano da je to nepotreban dokaz za dalje vođenje postupka.

To, kako je navela, takođe pokazuje kolika je želja postojala da se ti zlocini uopšte procesuiraju, ističući da je od početka sam iskazivala sumnju u rad Specijalizovanog veća.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading