(FOTO) VESIĆ I ĐILAS NA PRVOM ROČIŠTU: Podneo sam dokaze sudu kako je Đilas uništio Beograd

Autor: Tanjug

Vesti

14.03.2019

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podneo dokaze na više stotina strana o tome kako je lider Saveza za Srbiju i bivši gradonačelnik Dragan Đilas upravljao javnim gradskim preduzećima i lično se bogatio dok je bio na čelu gradske vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Goran Vesić danas ispred suda

Vesić je novinarima ispred zgrade Prvog osnovnog suda, posle odlaganja suđenja po tužbi lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, rekao da ga je bivši gradonačelnik tužio, jer je 2017. godine u jednoj emisiji izjavio da je Đilas uništio grad dok je vladao Beogradom i da se na toj funkciji enormno obogatio.

Vesić je kao argumente za svoju tvrdnju, između ostalog, naveo da su u 2019. prihodi gradskih preduzeća povećani za 28 odsto u odnosu na 2013. godinu kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik.

- Gubitak javnih preduzeća je 2013. iznosio 495 miliona dinara, dok će ove godine njihova dobiti iznositi 4,8 milijardi dinara. To znači da je razlika 5,3 milijardi dinara ili oko 44 miliona evra, a za pet godina to bi značilo 220 miliona evra i da je to gubitak koji je napravio u javnim preduzećima - rekao je Vesić.

Kako je rekao, doneo je i dokaze o tome kako se Đilas obogatio i naglasio da to nisu njegove ''privatne opservacije'' već zvanični podaci Agencije za privredne registre (APR) o Đilasovim kompanijama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas se pojavio na dašnjem ročištu koje je odloženo

Vesić je novinarima pokazao grafikone koji pokazuju kako su poslovale najveće Đilasove kompanije od 2000. do 2003. godine i kako njihovi prihodi rastu od njegovog ulaska u politiku.

- To je za mene više nego jasan dokaz o tome šta je Đilas radio dok je bio na vlasti u Beogradu. Ne može da se smatra klevetom, ako na osnovu završnih računa pokažem da je ukupan prihod njegovih kompanija između 2000. i 2003. godine iznosio jedan odsto ukupnog prihoda između 2004. i 2007. godine - naveo je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
anja

14.03.2019 12:25

To Beogradjani jako dobro znaju.

Rajka

14.03.2019 12:34

Đilas treba da odgovara za sve zloupotrebe službenog položaja. Naravno da vidimo ako može da dokaže da je radio sve po pravdi i zakonu i da je on jedini tako pametan pa zna da posluje a svi mi glupi i tupi i zato jedva preživljavamo od svog rada i svojih plata!

Miki

14.03.2019 12:36

Doslo je vreme da se vidi koliko je Beograd ostecen za vreme Djilasa. Da vidimo njegovo delo na videlo.

Lana

14.03.2019 12:37

Znamo mi to, ali i svaki dokaz je dobrodosao