Radna grupa MUP-a poručila Mijailoviću: Prestanite da obmanjujete javnost!

Autor: Republika

Vesti

16.03.2019

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je utvrđivala reprezentativnost Policijskog sindikata Srbije (PSS), apelovala je na lidera tog sindikata Veljka Mijailovića "i njemu bliske medije", da prestanu sa obmanjivanjem javnosti o sprovedenom postupku utvrđivanja reprezentativnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Veljko Mijailović

- Predsednik PSS-a danima pokušava da politizuje jedan nadasve standardan i potpuno zakonito sproveden postupak, iznoseći potpune laži, počev od toga da radna grupa nije postojala, iako odlično zna da laže. Potpuno smo šokirani njegovim tvrdnjama da ne zna ko smo, jer je upoznat i sa imenima i prezimenima svih 11 članova, iz različitih organizacionih jedinica MUP-a koji su činili radnu grupu - ističe se u saopštenju.

Isto tako, kako se dodaje, Mijailoviću je dobro poznato i da je radna grupa, koja je formirana nakon dobijenog zahteva Nezavisnog sindikata policije za preispitivanja reprezentativnosti PS S-a, postupala isključivo u skladu sa zakonom i Statutom Policijskog sindikata Srbije, na čijem je čelu.


- Članovi radne grupe su, uvidom u evidencije zaposlenih kojima se odbija jedan odsto od plate na ime članarine u PSS-u, a koje se vode u obračunskoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova, utvrdili da, prema obračunu za januarsku platu, PSS ima 5.703 zaposlenih u MUP-u koji plaćaju članarinu, što je manje od 15 odsto ukupnog broja zaposlenih, tačnije ispod zakonskog minimuma da bi sindikat bio reprezentativan - ističe se u saopštenju.

Radna grupa je i u slučaju poslednjeg utvrđivanja reprezentativnosti PSS-a koristila istu metodologiju koja je primenjivana i 2013. godine u postupku preispitivanja reprezentativnosti PSS-a i Nezavisnog sindikata policije, kao i tokom dva utvrđivanja reprezentativnosti Sindikata srpske policije koji su sprovedeni u poslednje četiri godine.


Upravo na taj način je 2013. godine utvrđeno i da je PSS reprezentativan sindikat i tada nisu imali bilo kakve primedbe, podseća Radna grupa.

- To je činjenica koju Mijailović uporno zaobilazi da spomene u svojim političkim nastupima, jer te 2013. nije imao nijednu primedbu na istu proceduru, niti iznosio besmislene tvrdnje da je nezakonita kao što to čini danas - dodaje se u saopštenju.

U potpisu su navedeni članovi Radne grupe: Dragan Cvetković, Sektor za ljudske resurse, Radmila Gaćinović, Sekretarijat Ministarstva, zamenik člana radne grupe, Drago Bjelica, Sektor za materijalno-finansijske poslova, Branislav Tončić, Biro direktora policije, Danka Savić, Sekretarijat Ministarstva, Željko Milenić, Sektor za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje, Dragan Jakšić, Sektor za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, Aleksandar Krstić, Sektor unutrašnje kontrole, Miloš Cicvarić, Sektora za materijalno-finansijske poslove, Dragiša Anđelković, Sektor za ljudske resurse, kao i Marina Kopanja, Sektor za vanredne situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading