Nezavisni sindikat policije: Mijailović stajao po strani dok su mu vređali i provocirali kolege!

Autor: Republika

Vesti

17.03.2019

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni sindikat policije objavio je saopštenje za javnost u kome je osudio napade na policajce tokom protesta, ali i ponašanje Veljka Mijailovića predsednika Policijskog sindikata Srbije koji ne reaguje na napade na kolege.

RepublikaFoto: nsp-policija.org.rs
Nezavisni sindikat policije

Saopštenje prenosimo u celosti...

"Najoštrije osuđujemo bahato ponašanje i napade na pripadnike policije od strane pojedinih političara i protestanata koji su sinoć nasilno upali u zgradu RTS-a.

Šutiranje, pljuvanje, provociranje i vređanje koje su trpeli policajci od razularene gomile, koja je demolirala prostorije i pokušala da linčuje novinare i druge na televiziji, vitlajući čak i motornom testerom, je van svake pameti.

Policajci su i ovog puta bili na visini zadatka i pokazali izuzetnu profesionalnost i rešivši situaciju na miran način. Podsetili bi javnost i da su se u brojnim evropskim zemljama ovakve situacije rešavale suzavcima, penderecima i vodenim topovima, čemu srpska policija naravno nije pribegla. 

Nadamo se da će Veljko Mijailović i njegov Policijski sindikat Srbije bar jednom pokazati trunku brige za policajce i da će uticati na svoje kolege političare Obradovića i Đilasa da prestanu da pokušavaju da izazovu sukobe građana sa policijom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Veljko Mijailović

Tek nekoliko sati pre sinoćnjeg huliganskog juriša, Mijailović je sa svojom prijateljicom Jelenom Anasonović ispred zgrade MUP-a teatralno pozivao da se dođe na Đilasove proteste i blatio pripadnike policije.

Dok su se sinoć pripadnici policije preznojavali pokušavajući da zaštite novinare i ostale radnike RTS-a, smire situaciju i izvedu mirno protestante koji su divljali, Mijailović se izgleda sakrio u mišiju rupu.         
Ostavio je naravno policajce na cedilu i podržao protestante da šikaniraju i napadaju naše kolege, jer su mu kao i uvek interesi policijskih službenika nebitni. Imao je preča posla, morao se pobrinuti da budu zadovoljeni interesi njegovih ortaka političara.

Zato danas molimo Mijailovića. Nisi se istakao u borbi za sindikalna prava policajaca, ali ako si ikad i bio policajac mogao bi bar da razgovaraš sa svojim političarima i utičeš da prekinu sa  huškanjem svojih pristalica na policajce. I to huškanjem na policajace koji rade svoj posao profesionalno, u skladu sa zakonom i u interesu građana." 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading