(VIDEO) Protest podrške za uhapšenog učenika: Krive opoziciju za nepravdu!

Autor: blic.rs

Vesti

18.03.2019

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đaci Filološke gimnazije u Beogradu okupili su se danas popodne ispred školskog dvorišta odakle su krenuli peške ka Policijskoj upravi za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana kako bi tražili oslobađanje svog školskog druga Pavla Cvejića, uhapšenog zbog upada u zgradu RTS tokom protesta "1 od 5 miliona".

Foto: facebook.com/Pavle Cvejic
Pavle Cvejić

Protest pod nazivom "Pravda za Pavla" organizovan je nakon što je učenik četvrte godine ove gimnazije u nedelju uhapšen zbog nasilnog ulaska u zgradu RTS-a, a onda po hitnom postupku osuđen na 30 dana zatvora.

"Mi, koji Pavla poznajemo već četiri godine i s kojim se svakodnevno družimo u školi, a i van nje, možemo da posvedočimo o dvostrukoj nepravdi koja se obrela na našeg druga iz klupe: kako od strane vlasti koja ga je zatvorila tako i od strane opozicije koja ga iskorišćava kao žrtvenog jarca radi sticanja publiciteta", stoji u najavi protesta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Upad na RTS

Okupljeni đaci nose parole "Zašto nam hapsite drugove", "Pravda za Pavla"... Kolona je krenula kroz Terazijski tunel, preko Terazija i spustila se do Bulevara despota Stefana.

Cvejićev drug ponovio je da krivi opoziciju zbog hapšenja Pavla.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Ivan

18.03.2019 15:40

Sada trazite milost,ali ko prekrsi zakon mora da odgovara za to.

Nebojsa

18.03.2019 15:44

Tacno opozicija je kriva sto mu je govorila i naredjivala sta da radi, ali svaka punoletna osoba, bez obzira da li ima 18 ili 118 godina odgovara za svoje postupke, ako momak ne zna sta radi, onda treba da bude upucen u neku drugu ustanovu...

lana

18.03.2019 15:48

Trebali su roditelji da ga vaspitaju pa sada ne bi bio u zatvoru.

Nk

18.03.2019 17:48

Opozicija je kriva sto je dozvolila da srednjoskolci budu medju setacima