Zaposleni u "Pošti Srbije" ograđuje se od istupa pojedinaca: Pošta nema nikakve veze sa protestima!

Autor: Republika

Vesti

22.03.2019

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom netačnih i tendencioznih napisa i istupanja pojedinaca kako u medijima tako i na protestnim šetnjama i poslednjim nemirima, "Pošta Srbije" se ograđuje od istupa pojedinaca na rušilačkim protestima u Beogradu i Zrenjaninu.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Pošta Srbije

Kako se navodi u saopštenju, pojedinci zloupotrebljavaju ime, simbole i uniforme "Pošte" predstavljajući se kao reprezentativni predstavnici zaposlenih u "Pošti Srbije".

- Radi se o ličnom činu koji nema legitimitet niti predstavlja volju zaposlenih "Pošte Srbije". U "Pošti Srbije" deluju dva reprezentativna sindikata, a istupi dolaze od nereprezentativnog sindikata, tačnije njegovog predsednika Zorana Pavlovića, koji je pristupio udruženju Savez za Srbiju potpisivanjem zajedničke izjave u januaru sa Vukom Jeremićem, nakon čega se politički napadi intenziviraju. Pavlović na svaki način dezavuiše javnost koristeći priliku da svaki poslovni potez Preduzeća izvrgne ruglu i kleveti, uz podršku određenih interesnih grupa. Tako je i u slučaju svih nabavki koje je komentarisao u medijima - ističe se u saopštenju.

U "Pošti Srbije" ističu da su sve nabavke transparentne i pozivaju nadležne da u svakom trenutku provere sve gore navedeno.

- Ovakvi i slični napadi na "Poštu" događaju se uvek kada se od ovog sistema želi uzeti deo tržišnog kolača i uneti nestabilnost. Tako je bilo 2006. i 2007, kada je iz "Pošte" izdvojeno PTT ugostiteljstvo i odmarališta u kojima su se oporavljali i odmarali radnici, a u korist sumnjivih privatizacija, sa krajnjim rezultatom devastiranih i neupotrebljivih objekata sa nejasnim vlasništvom. Razumemo i smatramo "normalnim" i namere nekih uticajnih političkih aktera da dodatno uslože postojeću situaciju, da neke velike sisteme od društvenog i državnog značaja i njihovo rukovodstvo destabilizuju tendeciozno ih predstavljajući u negativnom svetlu. Nažalost, time čine ne samo štetu preduzeću već Srbiji u celini - dodaje se u saopštenju i poziva da se sa manipulacijama što pre prestane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading