Vučić: Dalekosežni rezultati Putinove posete

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.03.2019

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa rukovodiocem Federalne agencije Rošotrudničestvo Eleonorom Mitrofanovom istakao da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, kao i da su njeni rezultati dalekosežni, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Eleonora Mitrofanova i Aleksandar Vučić

- Izuzetno smo zahvalni na posvećenosti ruskih partnera u sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja Hrama Svetog Save u Beogradu“, rekao je Vučić i naglasio da je za uređenje Hrama Srbija u petak, 22. marta, uplatila dodatnu pomoć u iznosu od deset miliona evra, kao što je to učinila i 2018. godine, saopštila je pres služba predsednika.

Rukovodilac Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rošotrudničestvo) Eleonora Mitrofanova istakla je da su duhovne veze dva naroda osnov za razvoj odnosa na svim nivoima. 

Ona je pozdravila dogovor o potpisivanju Programa saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, sporta i omladinske politike između vlada Republike Srbije i Ruske Federacije za period 2019-2021, koje je planirano za april ove godine.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će koordinacija sa ruskom stranom biti još čvršća i još jednom zahvalio na bezrezervnoj podršci Ruske Federacije povodom namera tzv. Kosova da postane član pojedinih međunarodnih organizacija. 

On je posebno istakao zahvalnost Eleonori Mitrofanovoj na njenom angažovanju i velikom doprinosu kao ambasador Ruske Federacije u Unesko, kada je sprečeno članstvo samoproglašene države Kosovo u ovoj međunarodnoj organizaciji, navodi se u saopštenju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Lela

24.03.2019 12:51

Putinova posete Srbiji u januaru je jedna od izuzetno najznacajnijih dogadjaja....

Dante

24.03.2019 12:52

Neizmerno smo zahvalni Rusiji na pomoci oko izgradnje Hrama.

Lili

24.03.2019 12:54

Rusija je uvek dobrodosla u Srbiju..oni su nasi veliki prijatelji i partneri

milica

24.03.2019 13:12

Srbija i Rusija su u jako dobrim odnosima.