Radojičić: Najtužniji početak proleća bio je 1999.

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.03.2019

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je 24. marta 1999. godine bio najtužniji početak proleća u istoriji Beograda i Srbije i da ni nakon 20 godina od početka NATO agresije tuga i bol za nedužno stradalim građanima ne prestaje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zoran Radojičić


- Bol, tuga i sećanje na tragediju kod nas su prisutni i dalje i nikada neće izbledeti. Dodatnu patnju izaziva i to što ni nakon 20 godina za ovaj kukavički i zločinački čin bombardovanja gradova i civilnih objekata niko nije odgovarao ni po komandnoj ni po individualnoj odgovornosti, niti je bilo čija krivica utvrđivana -, rekao Radojičić.

- To je bio najtužniji početak proleća u istoriji našeg grada i naše zemlje -, ocenio je Radojičić i istakao da se ni - nakon toliko godina ne može naći opravdanje zašto razorena infrastruktura grada i države nije bila dovoljna agresorima, već su se obrusili i na nedužno stanovništvo -.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da su  - u NATO agresiji žrtve nažalost bila i deca, kao i omladina koja je tek stasavala -. 

- Sećamo se trogodišnje Milice Rakić iz Batajnice, devetomesečne bebe Bojane Tošović, dvogodišnjeg Marka Simića iz Novog Pazara, petnestogodišnje Sanje Milenković, a zločinacki napad ugasio je živote i maturanata gimnazije Milana Iganjtovića i Gordane Nikolić. Stradanje dece ostavilo je nesagledive posledice na našu zemlju -, rekao je beogradski gradonačelnik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Nadica

24.03.2019 13:55

Ovaj dan ce vecno ostati u secanju.

anatodorovic

24.03.2019 13:57

Strasno.. Bombardovati jednu zemlju u 21, veku, gadjati bolnice, skole, vozove, mostove... Neka ih bude doveka sramota.

val

24.03.2019 14:20

Najtezi datum za nasu zemlju da se ne zaboravi nikada sta se desilo 1999.

Verica

24.03.2019 14:31

Krvavo prolece 1999.godine.