(FOTO) Sramno! Ovo je Albanka koja je upravljala NATO avionom koji je 1999. sejao smrt u Srbiji i danas se ponosi time?!

Autor: telegraf.rs

Vesti

26.03.2019

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je Faruza Kalaba, Amerikanka albanskog porekla koja je učestvovala u NATO agresiji.

Nema mnogo čestitih vojnika koji bi se rado hvalili kako su iz vazduha podmuklo gađali mostove, fabrike, pijacu, voz, kuću... I oni koji su to radili po dužnosti govorili bi, "to je bila intervencija, a ja sam samo vojnik". Ali u sveopštoj histeriji oko glorifikovanja NATO pakta na Kosovu sada se pojavila i jedna žena pilot, Albanka po ocu, a Ukrajinka po majci, koja s ponosom priča kako je iz vazduha branila "domovinu njenog oca".

Kako objavljuju mediji na albanskom ova žena pilot (63) rođena je u Damasku, ali se preselila u Čikago. Njeno ime je Faruza Kalaba. Diplomirala je na Vojnoj akademiji u Ilinoisu 1989. godine.

U jednom od intervjua govorilo se da je njena misija bila ljudska i spasiteljska, ali da je sve to nosilo i veću simboliku. Na takvo pitanje Albanka je odgovorila da je bombardovanje Srbije bilo veoma značajno za mesto odakle je potekao njen otac i da je bila ponosna što je u tome učestvovala.

Kako priča, njenim "podvigom" diči se cela porodica i o tome često govore pred decom....

Imala je i priliku da boravi u zemlji na koju je bacala bombe, u Srbiji, na Kosovu i Metohiji.

Njen otac je bio takođe vojno lice, ali njena deca, priča, ne pokazuju takvo interesovanje. Njena bogata vojna karijera završila se upravo bombardovanjem Jugoslavije, domovine njenog oca za koju tvrdi da je oslobađala.

Dok se NATO agresija sve više osporava, Albanci na Kosovu su nepokolebljivo oduševljeni bombardovanjem. Oni nam prirešuju sve više iznenađenja, pa su tako osim spomenika Klintonu i NATO dobili i prvog malog Albanca koji je nazvan po severnoatlantskom savezu. O Natu Beriši čitajte u posebnom tekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading