"Sergej Trifunović od novca sakupljanog za lečenje bolesne dece finansira PSG?!"

Autor: Informer, Republika

Vesti

28.03.2019

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost javno pita Sergeja Trifunovića da li od novca sakupljenog za lečenje bolesne dece finansira Pokret slobodnih građana gde je predsednik, o čemu postoje ozbiljne indicije.

RepublikaFoto: Promo foto
Mario Spasić

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost kaže da postoje utemeljene i ozbiljne sumnje da Sergej Trifunović novcem građana Srbije koji sakuplja za lečenje bolesne dece preko svoje humanitarne fondacije finansira Pokret slobodnih građana, gde je odnedavno predsednik.

- Do danas nismo dobili odgovore o tome ko su članovi lekarske komisije fondacije koja donosi odluku o lečenju dece u inostranstvu i koje su njihove kompetencije, kao ni zašto je prekršen Statut fondacije kada su odluke godinu dana donošene bez lekarske komisije. Trifunović takođe nije objasnio zašto je sarađivao samo sa nekoliko inostranih klinika i ima li od toga, i kakav procenat, a i dalje ćuti o tome kolike naknade imaju angažovana lica u fondaciji. Nije dostavio javnosti specifikaciju možda lažnih troškova koji se finansiraju od sms poruka koje građani uplaćuju. To što je Sergej Trifunović postao političar ne znači da je javnost zaboravila njegovo navodno humanitarno delovanje, za ličnu korist - navodi Spasić u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Kalina

28.03.2019 14:33

Bruka i sramota..nemam sta drugo reci.

Marija

28.03.2019 14:40

Pa zar od bolesne dece da uzimaju...nemaju obraza, sram ih i stid bilo.

Nikola

28.03.2019 14:47

To što radi Sergej je za svaku osudu.

Sanja

28.03.2019 15:14

Od Trifunovića me više ništa ne bi iznenadilo jer nemam poverenja u njega.