Brnabić: Kineska fabrika u Zrenjaninu biće najveća u Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

29.03.2019

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će kineska fabrika "Šangdong Linglong" biti najveća do sada u Srbiji, s površinom od 500.000 metara kvadratnih i da je njena izgradnja u Zrenjaninu pokazatelj odličnih odnosa između Srbije i Kine i povoljnog poslovnog okruženja u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- To je još jedan rezultat dobre saradnje, uzajamnog poverenja, poštovanja, a rekla bih i prijateljstva između predsednika (Aleksandra) Vučića i kineskog predsednika Si Ðinpinga - rekla je za RTS Brnabić uoči svečanog prijema u Palati Srbija, gde je domaćin predstavnicima "Šandong Linglonga".

Premijerka je navela da je nakon razgovora Vučića i Sija i potpisivanja okvirnog ugovora o saradnji, Vlada Srbije proglasila da je ovaj projekat od nacionalnog značaja.


- Borili smo se za ovu investiciju, kao i za svaku drugu investiciju, dali smo sve od sebe, i dobili smo rezultat. Rezultat je za Zrenjanin, ali i za celu Srbiju ogroman, to je 800 miliona evra investicija i 1.200 novih radnih mesta do 2025. godine - naglasila je Brnabić. 

Ona je rekal da je sutra dan za slavlje, jer će biti postavljen kamen temeljac za prvu fabriku.

- To će ujedno biti najveća fabrika pod krovom do sada u Srbiji, fabrika od 500.000 metara kvadratnih - rekla je Brnabić. 


Ona je ocenila da je izgradnja fabrike pokazatelj "odličnih odnosa, saradnje, poštovanja i poverenja" između dve zemlje. 

- I još jedan pokazatelj jako dobrih uslova, povoljnog poslovnog okruženja u Srbiji, naše ozbiljnosti da dalje gradimo i da se borimo za svako novo radno mesto - poručila je Brnabić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
selena

29.03.2019 22:03

Otvaravanjem ovakve fabrike stvaraju se uslovi za jos bolje pozicioniranje Srbije prema svetu.

Nina

29.03.2019 22:10

Dobro nam došle nove investicije i hvala predsedniku što vodi svoju zemlju krupnim koracima napred ka još boljoj i sigurnijoj budućnosti.

mimi

29.03.2019 22:15

sta su demokrate pogasili vucic nemoze da otvori,trend je dobar,da ostadose nedaj boze djilas i drustvo pocrkali bi od gladi

Gojko

29.03.2019 22:22

Imati takve prijatelje i partnere je upravo ono što nam je potrebno da uspemo na putu ka uspehu i gradimo sigurnu i stabilnu Srbiju.