(FOTO) VUČIĆ: "Linlong" najveća i najznačajnija investicija u Vojvodini

Autor: Tanjug

Vesti

30.03.2019

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandra Vučića izjavio je danas na svečanosti postavljanje kamena temeljca za fabriku guma Shandong Linglong u Zrenjaninu da je to najveća investicija u Vojvodini vredna više od 800 miliona evra i da će ogromnu korist od te fabrike imati cela Srbija.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić na postavljanju kamena temeljca za fabriku guma

Vučić je tako započeo posetu Srednjebanatskom okrugu u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Naglasio je da je dovođenje Linglonga u Srbju veliki uspeh i sreća za našu zemlju i da će pogoni te fabrike doneti ogroman napredak.

Napomenuo je da smo do te investicije došli "trnovitim putem" i da Srbija nije bila prva na listi izbora te kineske kompanije.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

- Gospodin Vang je bio veoma težak čovek za pregovore, ali borili smo se iz dana u dana želeći da pokažemo da je Srbija pravo mesto za Linglong i da je ta kompanija pravi izbor za nas. Bez naseg prijateljstva sa predsednikom Kine Si Ðinpingom, koji je naš prijatelj i brat, pošto je spasao 5.000 radnih mesta samo u Smederevu, ne bismo mogli da napravimo kontakt sa Vangom".

Vučić je naveo da je zahvaljujući Siju Srbija uspela da uspostavi dobar kontakt sa Linlongom i da im predoči da nudimo najbolje uslove.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Vang Feng i Aleksandar Vučić

Kineska fabrika "Šangdong Linglong" će, prema najavama, zaposliti 1.200 radnika, proizvoditi 13 miliona guma godišnje i u koju će biti uloženo 800 miliona evra. Predsednik Srbije će danas posetiti i Udruženje pčelara "Cvet Banata" u Lazarevu, obići izložbe i razgovarati s lokalnim pčelarima, a potom će se obratiti medijima.

U Sečnju predsednik Vučić će razgovarati s građanima, a u Banatskom Karađorđevu obići će porodično domaćinstvo Čuk.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Planirano je da u Novom Bečeju predsednik obiđe i fabriku za proizvodnju poljoprivrednih priključnih mašina Agrotek, a u Novom Miloševu će obići Muzej "Kotarka".

Vučić će se na kraju posete obratiti građanima na skupu u Zrenjaninu u 17 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Sasa

30.03.2019 10:49

Velika investicija za nasu zemlju.

Sandra

30.03.2019 11:06

Cestitam gradjanima Zrenjanina na ovoj investiciji.Svakako je veliki uspeh za sve nas.Nadam se da ce ovakvih vesti biti jos.

Iva

30.03.2019 11:09

Ovo je važan dan za Zrenjanin i za Srbiju.

Iva

30.03.2019 11:12

Ovo je važan dan za Zrenjanin i za Srbiju.