"Razgovaraću sa Merkelovom o Folksvagenu"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.04.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će pokušati da razgovara sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel pre nego što bude doneta odluka u kojoj će zemlji biti otvorena fabrika Folksvagena.

RepublikaFoto: Tanjug/KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE
Aleksandar Vučić i Angela Merkel

- Ne mogu da govorim o potencijalnim susretima sa Merkelovom, ali pokušaću da razgovaram sa njom pre bilo kakve odluke, iako konačnu odluku ne donosi ona, nego Bord Folksvagena - rekao je Vučić za medije.

On je naveo da će sa Merkelovom razgovarati i predstavnici svih zemalja koje su moguće destinacije za veliku investiciju, među kojima su Turska, Bugarska, Rumunija i Ukrajina.

- Jedni su deset puta veći od nas, drugi su u EU i verovatno su bliži Merkel, Klaus Johanis (predsednik Rumunije) je po rođenju Nemac i vrlo blizak Nemačkoj i Angeli Merkel, u Ukrajini su bliski, Merkel je čestitala Porošenku ulazak u drugi krug izbora, ali borićemo se za Folksvagen - rekao je Vučić.

On je naveo da neće lako odustati, te da ne misli da druge zemlje imaju bolje uslove i da su u bilo čemu bolje od Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Jeca

02.04.2019 14:01

Nasa drzava ispunjava sve uslove za dolazak Folksvagena.

Mita

02.04.2019 14:18

Dolazak Folksvagena bi Srbiji bila garancija da smo se izvukli iz svih problema koji nas poslednjih godina tiste.

Maja

02.04.2019 14:40

Predsednik se dosta trudi.

Sanja

02.04.2019 15:16

Volksvagen bi bio injekcija za napredak Srbije.