DAČIĆ: Vučić može biti smenjen samo na izborima!

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2019

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"O zahtevu dela opozicije za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne može se pregovarati jer se takve stvari rešavaju na izborima", poručio je danas lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Dačić je za TV Pink rekao da se sa opozicijom može razgovarati o predlogu nekog zakona ili nekih rešenja.

- Ali da predsednik države podnese ostavku i svi mi, to ne može da bude zahtev. To se rešava na izborima - rekao je Dačić.

Opozicija, prema njegovim rečima, nema nikakvu politiku, već je to, kaže, "politička vreća u kojoj ne znate za šta možete da se uhvatite".

- Ako izvučete iz tog džaka Dveri oni su protiv EU, odbijaju svake pregovore o KiM, podržavaju saradnju sa Rusijom. Sa druge strane ako izvučete DS, oni su za ulazak u EU, oni su započeli sa Prištinom pregovore oko rešavanja kosovskog pitanja, oni su pregovore iz Saveta bezbednosti UN prebacili u Brisel - istakao je Dačić.

Smetaju mu i dvostruki aršini u politici, odnosno to što je, na primer, Draganu Đilasu, dozvoljeno da se uporedo sa politikom bavi i privatnim biznisom.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

- Zamislite da se ja bavim biznisom pored politike i zamislite kakve bi reakcije bile kada bih ja zaradio tolike pare. Postoje ljudi kojima je to dozvoljeno, dok bi se na svakom drugom to negativno odrazilo - naglasio je on.

Poslednja istraživanja javnog mnjenja, tvrdi on, pokazala su da o Draganu Đilasu, Vuku Jeremiću i Bošku Obradoviću pet do sedam odsto građana ima pozitivno mišljenje, dok 50 do 60 odsto ima negativno. "Opozicija je bila uvek popularnija od vlasti, ali u Srbiji nije", kazao je Dačić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (59)

Loading
Maja

03.04.2019 11:29

Upravo tako, narod je taj koji odlucuje.

ines

03.04.2019 11:36

Samo narod moze da smeni predsednika ali to se nece desiti. Narod ce opet da izabere predsednika i zapusice usta opoziciji.

Ana

03.04.2019 11:41

Za Vucica ne postoji zamena.....

Mirjana

03.04.2019 11:44

A na izborima Vučiću ne mogu ništa! Zato su podivljali kao besni psi.