Đorđević: Država će za majke učiniti više nego što očekuju!

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2019

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da će država za majke učiniti više nego što očekuju i dodao da je izveštaj o primeni novog Zakona o finansijskoj podršci porodici u radnoj verziji i da će biti objavljen kada bude usaglašen u Vladi Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Đorđević

Ðorđević je tako odgovorio na pitanje novinara BIRN-a o protestima Inicijative "Mame su zakon" za bolji položaj majki i tome zašto Ministarstvo rada novinarima tog medija u protekla dva meseca nije obezbedilo sagovornike u vezi sa temom o primeni novog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Iz BIRN-a tvrde da su od Ministarstva tražili podatke o Radnoj grupi koja prati primenu tog zakona, kao i podatke o korisnicima finansijskih sredstava.

Ministar je odgovorio da zaštićenim podacima nije omogućen slobodan pristup, jer su važni za državu i štite interese pojedinca i njegove lične podatke.

- Ministarstvo uvek izlazi u susret svim medijima, ali tražite nešto što je radni dokument i verzija koja će biti objavljena tek kada bude usvojena i usaglašena, a to će biti na vreme - rekao je Ðorđević pre sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Dodao je da to nije jedina tema koja tišti građane Srbije i naglasio da je zadatak Vlade Srbije i Ministarstva da rešavaju sve probleme građana.

- Za tu temu je zadužena ministarka Slavica Ðukić Dejanović i verujem da vam je svaki put sve odgovorila jer je vrlo revnosna u tome. U Vladi Srbije svi radimo kao tim, iza svega što kaže ministarka Ðukić Dejanović, stojim i ja - rekao je Ðorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading