LDP o haosu u centru Beograda: Šamaranje nije politika

Autor: Tanjug

Vesti

04.04.2019

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Za nedavni upad u RTS ili današnji incident ispred Skupštine grada nema razumnog opravdanja", saopštio je Savet za ljudska prava LDP-a.

RepublikaFoto: Tanjug
Čedomir Jovanović

- Savez za Srbiju mora razumeti da izazivanje sukoba, ne samo sa ženama, već i sa neistomišljenicima ugrožava svakog normalnog čoveka u zemlji. Zato moraju prestati sa svesnim izazivanjem incidenata. Svako verbalno i fizičko nasilje, ne samo prema ženama, već i neistomišljenicima, mora biti osuđeno od svih i sankcionisano u skladu sa zakonom - navodi se u saopštenju LDP.

Oni ukazuju i da je najavljeni "Marš na Pink“ neprihvatljiv.

- Ukoliko je u subotu Pink na redu, ko je u nedelju, ponedeljak ili narednog vikenda - zapitao je LDP i ukazao da svaki oblik verbalnog nasilja vodi do fizičkog.

- Onaj ko je danas pretio da će ženi "lupiti šamarčinu“ sledeći put će to i učiniti, a mi smo svesni posledica takvog ponašanja, zbog čega ne možemo i ne želimo da ćutimo. Šamaranje nije politika. To nije politička borba - saopštio je Saveta za ljudska prava LDP-a.


Oni su zatražili da se identifikuju i sankcionišu oni koji su ispred Skupštine grada pretili ženama, jer se moraju kazniti oni koji svesno izazivaju opasnost, jer, kako kažu, nasilje ne može biti alternativa vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Minka

04.04.2019 18:41

Nemoc je tolika da je to nepodnosljivo... i njima nemocnima... i nama koji to posmatramo...

markopetrovic

04.04.2019 18:46

Oni samo za nasilje znaju to nema obrzira ni morala

dejana

04.04.2019 18:51

Nikada ti nisu ni imali razumevanja. Napad na zensko je dokaz slabosti i nemoci. Neka se srame svi do jednog.

Iki

04.04.2019 18:57

Naspram politickog programa vazda opozicija dobaci do ispod cenzusa. Jel politiku nasilja građani ne žele