Šiptar huška NATO! Haradinaj našao razlog za bombardovanje Srbije, a on leži u PUTINU!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

05.04.2019

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramuš Haradinaj, samozvani premijer takozvanog Kosova, lažno je optužio Srbiju da od Rusije tajno nabavlja moćni raketni sistem! Haradinaj tako pokušava da izazove sukob naše države sa NATO i Zapadom!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Lažni premijer je ustvrdio da je Beograd sa ruskim liderom Vladimirom Vladimirovičem Putinom dogovorio isporuku moćnog raketnog sistema i pozvao je Evropsku uniju da hitno reaguje!

Stručnjaci nemaju dilemu da Haradinaj "bednim i providnim lažima" pokušava da nahuška Zapad da započne otvoreni sukob sa Srbijom, dok albanski analitičari ocenjuju da on tako pokušava da opstane na vlasti.

Ramuš Haradinaj je izjavio da je "uznemiren" zbog nabavke moćnog naoružanja koje su ranije dogovorile Srbija i Ruska Federacija.

- Srbija kupuje oružje u Moskvi. To oružje je usmereno na ratove i košta mnogo para, a uz to Srbija uzima novac poreskih obveznika i otvara nova radna mesta u Moskvi. Evropska unija takođe daje sredstva Srbiji i ne kritikuje je zbog očigledne saradnje sa Rusijom - kazao je Haradinaj na konferenciji za mediji, a prenosi "Zeri".

Komentarišući navode ratnog zločinaca, šef diplomatije Ivica Dačić kaže da ovakve izjave dolaze od ljudi koji pomućenim razumom izazivaju sukobe.

- Zato ne čude upozorenja, recimo Velike Britanije, da njeni građani ne putuju ne sever Kosova. Ne isključujem mogućnost da incidente izazovu oni sa pomućenim razumom koji bi da vojno osvoje sever Kosova. Priština stalno govori o tome da se na severu Kosova nalazi jedna kriminalna struktura i da je tamo nestabilno. Međutim, mnoge zemlje ostavljaju mogućnost da se dođe do kompromisa. Zbog okolnosti koje ne idu Prištini naruku, verovatno je da Haradinaj neće povući takse. Otuda i ovakve njegove izjave - podvlači Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Dacha

05.04.2019 08:12

Srbija otvoreno saradjuje sa Rusijom, to nije tajna, a ujedno, upravo zbog te saradnje Kosovo nikada nece biti nezavisno.

Ceca

05.04.2019 08:12

Pristinu mora neko da urazumi

Nemanja

05.04.2019 08:13

Takse da se obustve sto pre

Tasa

05.04.2019 08:16

Oni znaju da pricaju samo protiv Srbije.