Haradinaj sa katolicima iz SAD pravi savez protiv Srba?!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.04.2019

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, otputovaće danas u Sjedinjene Američke Države, ali se tamo neće sastati sa američkim zvaničnicima, već s predstavnicima albanske katoličke zajednice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

To piše prištinski Lajmi, pozivajući se na izvore iz Haradinajevog kabineta.

- Haradinaj danas odlazi u SAD, tamo će se sastati sa albanskom katoličkom zajednicom - rekao je neimenovani izvor.

Haradinaj je zbog uvođenja sto odsto povećanih taksi na proizvode iz Srbije, od kraja prošle godine bio pod sankcijama SAD, tako što mu je onemogućeno dobijanje vize, pa tako nije mogao da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, početkom godine, iako je bio pozvan.


Nametnute uvećane takse na proizvode iz Srbije uvedene su od 21. novembra prošle godine i, iako deo političkih lidera vladajuće koalicije i kosovski predsednik Hašim Tači smatraju da tu meru treba privremeno ukinuti da bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine, što je i mišljenje SAD i cele međunarodne zajednice, Haradinaj ostaje pri svom stavu da ona treba da ostane na snazi.

Stopostotno uvećane takse za srpsku i robu iz BiH uvedene su 21. novembra prošle godine iz revolta prištinskih institucije zbog još jednog u nizu neuspešnih pokušaja da Priština uđe u članstvo Interpola, na Generalnoj skupštini te međunarodne policijske organizacije u Dubajiu.

Beograd je na uvođenje te mere reagovao tako što je nastavak dijaloga uslovio njihovim ukidanjem.

Nakon toga, Ramuš Haradinaj, je ukidanje taksi uslovio srpskim piznavanjem jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, a kako je naravno naišao na "tvrd orah" na sve načine je kasnije pokušavao da učini bilo šta da natera Srbiju da prizna Kosovo, pa je na kraju dogurao i do katoličke zajednice u SAD. Kako mu ni ova ideja neće uspeti, ostaje nam da vidimo šta će da radi ovaj šiptarski terorista kad mu nestane opcija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Maja

05.04.2019 08:26

Haradinaj je veliko zlo.

Vlaki

05.04.2019 08:28

Nista me ne cudi vise kad je ovaj covek u pitanju!

Eva

05.04.2019 08:49

Haradinaj je za ozbiljno medicinsko posmatranje

Bojana

05.04.2019 09:05

Haradinaj nastavlja da trazi novac i podrsku za svoje sulude poteze.