Vučić u Mostaru: Želim da srpski proizvodi budu na svakom mestu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.04.2019

08:43 >> 09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas pre podne u Mostar, gde će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije je nešto posle 9.30 sleteo na mostarski aerodrom.

Vučić će se prvo sastati sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Zatim će prisustvovati otvaranju 22. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, na kome učestvuju firme iz Srbije.

Vučić je, nakon sastanka sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, izazio zadovoljstvo što su i ove godione srpske kompanije iz raznih delova Srbije došle na Sajam u Mostar da predstave svoje proizvode. 

Rekao je da se nada da će sledeće godine biti još više. 

- Moj posao je i želim da srpski proizvodi budu prisutni u Mostaru, Širokom Brijegu, da se prodaju na svakom mestu. Želimo širu i bližu saradnju sa BiH - objasnio je on. 

Podvukao je da je BiH za Srbiju jedan od ključnih partnera i da je njegovo prisustvo u Mostaru u skladu s tom činjenicom. 

Ukazao je da je trgovinska razmena sa BiH 2015. bila milijardu evra, a prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, te da se ove godine očekuje da dostigne vrednost od dve milijarde evra. 

Sa Čovićem, dodao je, razgovarao je i o odnosima Srba i Hrvata.

- Smatram da bez obzira na teško istorijsko nasleđe i razlike u stavovima o onome što se zbivalo, važno je da gradimo budućnost u miru i stabilnosti. To isto želimo sa Bošnjacima - rekao je on.

Na pitanje koje su novinari uputili Čoviću i njemu što danas na sajmu nema predstavnika bošnjačkog naroda, Vučić je odgovorio da ne želi da se meša u unutrašnje stvari.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Jovan

09.04.2019 09:12

Dobra prilika za sirenje naseg trzista na region.

iris

09.04.2019 09:14

Kako podrzava tako se i zalaze za buducnost ove Zemlje !

Goran

09.04.2019 09:25

Veoma vazna poruka Aleksandra Vucica iz Mostara.

jovana

09.04.2019 09:26

Svakako znacajno za nasu zemlju sto cene naseg predsednika.