Vučević o skupu u Novom Sadu: Poruka je - STOP NASILJU!

Autor: Tanjug

Vesti

10.04.2019

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada i funkcioner Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da sutrašnji skup u Novom Sadu na kome će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije stranački skup i kampanja SNS-a, već da nosi poruku - budućnost Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Poruka je budućnost Srbije, poruka je da pričamo o investicijama, da pričamo o otvaranju gradilišta, a ne da ih razbijamo. Poruka je da pričamo stop nasilju - stop nasilju nad medijima, stop nasilju nad ženama, stop nasilju nad demokratijom - rekao je Vučević za nacionalni javni servis - RTS.

On dodaje da sutra na skupu u Novom Sadu neće govoriti samo članovi SNS, već i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Vučević je ocenio kao mudar potez to što je skup u Novom Sadu, prvobitno planiran za 12. april, pomeren za dan ranije, da bi se, kako je rekao, zbog kasnijeg prijavljivanja skupa od opozicije u okviru protesta "1 od 5 miliona" u isto vreme i na istom mestu, izbegli incidenti, jer, dodaje, "ni ja ne želim haos u Novom Sadu, ne želim razbijene izloge, ne želim razbijene glave, ne želim one scene koje smo imali u Beogradu prethodnih nedelja".

 

 

Govoreći o uklanjanju zaštitnih ograda u centru Beograda, što opozicija naziva performansom u znak nezadovoljstva pojedinim urbanističkim rešenjima, Vučević je istakao da "cela Srbija može da vidi da li je to performans ili rasturanje jednog gradilišta".

Kada je reč o vojvođanskim pitanjima, Vučević je rekao da je cilj SNS-a da se Vojvodina "funkcionalno razradi i unapredi prema potrebama koje se tiču građana".

On je dodao da se ne slaže sa stavom da Vojvodina treba da ima zakonodavnu i sudsku vlast, ali da je važno da ima "investicije, autoputeve, tehnološki park".

- Ova nova fabrika guma u Zrenjaninu je spas za Banat - poručio je Vučević.

Komentarišući stvaranje Vojvođanskog fronta, čiji je stožer Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), a u njemu još i Vojvođanska partija (VP), on je rekao da se radi o "autonomaškom udruženju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Nikoletka

10.04.2019 20:04

Poruka ne jasna,a Srbija je glasna u svom izboru jer ne moze vise da gleda i trpi opoziciono zlo.

Vule

10.04.2019 20:12

U tome je razlika između vlasti i opozicije. Vlast ne želi nemire, polomljene izloge, povređene dok opozicoja smatra uspehom ako se sve ovo dogodi.

Ivana

10.04.2019 20:14

Ovaj skup znaci sve sto je dobro za narod i buducnost Srbije.

Mija

10.04.2019 20:18

Nasilno ponasanje je za svaku osudu.Srbija nije zemlja nasilja.Ovakvo ponasanje mora da se zaustavi.