TODOSIJEVIĆ O SVOJOJ OSTAVCI: Pokušaj Prištine da dovede ljude koji će slepo slušati

Autor: Tanjug

Vesti

10.04.2019

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Srpske liste Ivan Todosijević, koji je smenjen sa ministarskog mesta u kosovskoj vladi, izjavio je da je to samo pokušaj prištinskih institucija da na neke važne pozicije dovedu ljude koji će slepo slušati naredbe iz Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivan Todosijević

Todosijević, koji je smenjen odlukom Ramuša Haradinaja zbog navodnog govora mržnje, naveo je da je posle smene Nenada Rikala i očekivao ovakav sled događaja.

- To je samo pokušaj institucija u Prištini da na neke važne pozicije dovedu neke ljude koji će slepo slušati naredbe iz Prištine. Sa mnom takva situacija nije bila. Ja i kolege iz Srpske liste smo čvrsto vezani za državu Srbiju i u koordinaciji sa njom donosimo sve odluke, kao što je ova odluka danas da izađemo na izbore. Bojim se da će, posle ovakve odluke, pritisci biti još veći - rekao je Todosijević za Tv Most.

Povodom odluke da učestvuju na izborima na severu KiM, Todosijević poručuje da su on i ljudi iz Srpske liste spremni da ponovo stanu u zaštitu srpskih interesa na KiM.

- Mi smo odlučili da našom voljom izađemo na izbore, nisu nas konsultovali kad su raspisivali izbore, imali smo dve mogućnosti - ili ne izaći i dopustiti nekom drugom sa 50 ili 100 glasova da uzme sudbinu našeg naroda u svoje ruke, ili da opet stanemo u zaštitu naših interesa i da, pored svih opstrukcija koje dolaze iz Prištine izađemo na te izbore, složno, jedinstveno i da pokušamo na taj način da zaštitimo interese na prostoru Kosova i Metohije - ukazao je Todosijević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading