Haradinaj zove Tačija da se dogovore ili će da propeva u Berlinu

Autor: Agencije, Republika

Vesti

11.04.2019

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će prisustvovati sastanku koji je za 29. april zakazan u Berlinu i pozvao Hašima Tačija da se usaglase oko tog sastanka sa predstavnicima Beograda, jer će, u suprotnom, "pojasniti svoje stavove protiv podele Kosova".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haradinaj i Tači

- Moje je ustavno pravo da pojasnim svoje stavove - kazao je Haradinaj za KTV i ponovio da je protiv razgraničenja ili podele Kosova, jer smatra da se radi o pogrešnoj ideji.

Haradinaj je rekao da ideja o podeli nema podršku na Kosovu i da je to "jasno i njenom inicijatoru", predsedniku tzv Kosova Hašimu Tačiju.

Govoreći o poseti Sjedinjenim Američkim Državama, iz koje se juče vratio, Haradinaj je rekao da je, iako nije bila zvanična niti protokolarna poseta, on imao susrete i sa zvaničnicima iz Vašingtona.

- Otišao sam da posetim moje Albance. Nije to bila bilateralna poseta. Došli su da me posete neki prijatelji iz Vašingtona. Bila je to radna poseta i mi smo radili - kazao je Haradinaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
voja

11.04.2019 08:25

Ova dvojica su hit, ne zna se ko kome više smešta!

Ana

11.04.2019 08:26

Haradinaj opet stvara tenzije.

Rale

11.04.2019 09:58

@Ana - Dok je njega na vlasti na Kosovu uvek će da provocira.

Pero

11.04.2019 08:36

Sami Albanci nemaju nikakav stav o Srbima na severu pokrajine,Srbija ima resenje ali oni ga ne zele.