(FOTO) Učenici iz cele Srbije se složili: Dualno obrazovanje je budućnost!

Autor: Republika

Vesti

14.04.2019

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 1.000 učenika iz najuglednijih škola iz cele Srbije predstavilo je u Novom Sadu najbolje rezultate dualnog modela obrazovanja i poručilo da je to jedan od najboljih izbora učenika prilikom upisa u srednju školu.

RepublikaFoto: Ministarstvo prosvete
Konferencija

Oni su na promociji dualnih obrazovnih profila "Dualno obrazovanje - Da znam šta radim" objasnili da učenici kroz dualni model stiču znanje i praksu koje im omogućavaju lakše zaposlenje posle školovanja.

Konferencija je bila drugačija od svih prethodno održanih zbog njene masovnosti i činjenice da su učenici govorili o tome kako vide svoju budućnost, a ne direktori i nastavnici škola koje pohađaju.

Posetiocima su se predstavile i škole iz Beograda (Vazduhoplovna akademija, Politehnika škola za nove tehnologije, Poljoprivredna škola sa domom učenika, Saobraćajno-tehnička škola Zemun), Leskovca (Visoka poslovna škola strukovnih studija, Škola za tekstil i dizajn), Kragujevca (Srednja stručna škola), Novog Sada (Mašinska škola, Elektrotehnička škola Mihajlo Pupin), Subotice (Tehnička škola Ivan Sarić, Hemijsko-tehnološka škola), tehničke škole iz Užica, Valjeva, Vlasotinca i Zrenjanina, kao i kompanije Gebruder vajs (Gebruder Weiss) i Drekslmajer (Draexlmaier).

Događaj su otvorili pomoćnica ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić, rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje u Privrednoj komori Srbije Mirjana Kovačević i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Adrijana Meharović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading