Tužilaštvo odgovorilo na ministrov zahtev: Ne vodi se postupak protiv Ljajića zbog trgovine drogom

Autor: Tanjug

Vesti

13.04.2019

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za organizovani kriminal odgovorilo je, na zahtev ministra Rasima Ljajića, da se protiv njega ne vodi krivični postupak za trgovinu drogom. Za to krivično delo ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Ljajića je optužio lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

RepublikaFoto: Tanjug
Rasim Ljajić

Ljajić je Tužilaštvu za organizovani kriminal 14. januara 2019. godine dostavio podnesak u kome traži da ga to Tužilaštvao obavesti ukoliko se protiv njega vodi neki krivični postupak za neko od krivičnih dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, a posebno za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 KZ.

- Ovim putem Vas obaveštavamo da je ovo tužilaštvo izvršilo tražene provere preko Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i uvidom u pisarnicu ovog tužilaštva, nakon čega je utvrđeno da se protiv vas ne vodi bilo kakav krivični postupak za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, pa tako ni za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 KZ - stoji u odgovoru Tužilaštva.

Lider SRS-a, Vojislav Šešelj prethodno je optužio je ministra Rasima Ljajića da je vođa narko-kartela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading