Pastor kao i svi zabezeknuti govorom Trifunovića na protestima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.04.2019

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je zabezeknut nastupom lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića na jučerašnjem protestu "1 od 5 miliona" u Beogradu u kome je pomenuo doseljavanje Mađara u Srbiju.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sergej Trifunović

Povodom govora Trifunovića, Pastor za RTS kaže da ne zna da li je reč o šovinizmu, ksenofobiji, ili o gluposti.

- Mislim da je (Sergej Trifunović) uspeo da pokaže svoje pravo lice, da je krajnje vreme da primeni poznato pravilo da se šusterski kalfa vrati u šusteraj!

Šire posmatrajući, mislim da ne može da povredi i ponizi, ni da žigoše vojvođansku mađarsku zajednicu. Pokušavali su to veći politički 'macani' u prethodnom vremenskom periodu, nisu, uspeli, neće uspeti ni on, kao politički 'cverglan' (petlić) - navodi predsednik SVM.

Pastor naglašava da Sergeju Trifunoviću i drugima koji toliko znaju o prošlosti kao on, treba reći da su Mađari na ovaj prostor došli pre 1.100 godina.

- Nije ih Vučić doveo, ali neće ih oterati ni Sergej Trifunović. Mi ostajemo na svojoj zemlji, ostajemo verni svojoj tradiciji, svojim komšijama i želimo da gradimo jednu budućnost koja je dostojna čoveka - kaže Pastor.

Govoreći o protestima dela opozicije, predsednik Skupštine Vojvodine ističe da je civilizacijsko, demokratsko pravo da svako bude nezadovoljan i da tom nezadovoljstvu da glas.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ištvan Pastor

To uključuje mogućnost okupljanja na trgovima, kao što je to bilo juče u Beogradu, ali mislim da oni koji nisu zadovoljni, koji imaju nameru da sruše vlast, pre svega treba da naprave reda u sopstvenom dvorištu - ocenjuje Pastor.

On dodaje da je vreme da se promeni opozicija, i da je to bitno za Srbiju.

- Važno je da Srbija ima normalnu opoziciju, to je element parlamentarne demokratije, ali ubeđen sam da Srbija zaslužuje bolju opoziciju nego što je to danas - zaključio je Pastor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Predrag

14.04.2019 12:32

Madjari zive sa nama i ne treba ih vredjati

Milica

14.04.2019 12:33

To je samo Sergej...kaka od coveka! Mi, normalni gradjani ove drzave ne mislimo tako. Postujemo interkulturalizam i drago nam je sto i drugi narodi zive u Srbiji!

Marko

14.04.2019 12:46

Covek od skandala.

Boka

14.04.2019 13:35

Oni sem vređanja i nasilja ništa drugo i ne znaju