Mira Marković će biti kremirana u Rusiji, sahrana u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

15.04.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragomir Karić, poslanik Pokreta snaga Srbije i poslednja osoba iz Srbije koja je videla Miru Marković pre nedelju dana, kaže da će supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, sigurno biti sahranjena u Srbiji.

Mira Marković

Karić tvrdi da će Markovićeva, koja je juče preminula u 77. godini u moskovskoj bolnici, gde je lečena mesec dana, prethodno biti kremirana u ruskoj prestonici.

- Mira Marković će biti sahranjena u Srbiji, 100 odsto. Najverovatnije u Požarevcu. Ali će prethodno biti kremirana u Moskvi. To je bila njena želja. Nije Marko išao u konzulat, ali je naše diplomatsko predstavništvo obavešteno, razgovarali su telefonom. U kontaktu sam sa Markom, jutros je išao u bolnicu na prepoznavanje, identifikaciju. Mirina smrt je za njega šok. Nije ništa nagoveštavalo da će da umre. Pre 10-ak dana sam je video. Imala je dve operacije i oporavak je dobro tekao, ali je onda dobila upalu pluća i sve se zakomplikovalo, pala je u komu. Uprkos svemu, Marko se dobro drži, jak je, pravi sin. Preuzeo je sve na sebe, a ovde ćemo mi i iz SPS biti tu za svu neophodnu organizaciju - navodi Karić.

Za sada je, kako dodaje, nepoznanica je datum sahrane, koji zavisi od administracije dve države.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading